Rețetă de prăjitură cu cremă de trufe. Un desert delicios pentru un început de săptămână
Publicat pe 07.02.2022 la 21:39 Actualizat pe 07.02.2022 la 21:39
O rețetă perfectă pentru un început de săptămâmă este prăjitură cu cremă de trufe. Este un desert foarte ușor de preparat și la fel de delicios. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
- Rețetă de prăjitură cu cremă de trufe
- Un desert delicious pentru a început de săptămână
Dacă îți este poftă de ceva dulce și foarte rapid de făcut, prăjitura cu cremă de trufe este cea mai bună alegere. Este un desert foarte ușor de făcut și poate fi servit alături de întreaga familie în acest nou început de săptămână. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara.
Ingrediente
Pentru blat
60 g făină
49 g amidon pentru prăjituri
50 g zahăr
50 g unt
3 ouă
100 g ciocolată neagră
100 g miez de nucă
1 vârf de cuţit subţire de praf de copt
Pentru crema de trufe
ciocolată neagră
250 g ciocolată neagră
4 linguri lapte
2 gălbenuşuri
150 g unt
2 linguri zahăr pudră
Pentru capacul de ciocolată
100 g ciocolată neagră
50 g unt
10 ml esenţă de vanilie
Pentru servit:
sos de ciocolată
zmeură
Mod de preparare
Pentru blat, la început, se separă ouăle. Gălbenuşurile şi zahărul se freacă bine pentru a obţine o pastă albicioasă. Apoi se adaugă praful de copt, făina, amidonul, untul, ciocolata dată prin răzătoare şi, la final, albuşurile bătute spumă și miezul de nucă. Toate ingredientele se amestecă până se omogenizează la perfecție. Se toarnă într-o tavă mare şi se coace 20 de minute. Apoi se lasă la răcit.
Pentru crema de trufe, se pune ciocolata bucăţi şi laptele la foc mic. După ce s-a topit ciocolata, se trage de pe foc, se pune untul şi se amestecă până ce acesta este complet topit. Se vor adauga gălbenuşurile şi se amestecă, iar la sfârșit zahărul. Se toarnă peste blat şi se întinde cu un cuţit cu lamă lată.
Pentru capacul de ciocolată, se topesc ciocolata bucăţi şi untul tăiat. După ce s-au topit, se adaugă esenţa de vanilie şi se toarnă apoi peste prăjitură.
Se lasă prăjitura să se răcorească şi apoi se pune la rece pentru 4 ore. După toți acești pași se serveşte cu sos de ciocolată şi zmeură. Poftă bună!