Rețeta de prăjitură turnată cu mere. Cel mai simplu desert
Publicat pe 26.01.2022 la 14:41 Actualizat pe 26.01.2022 la 14:41
Ai vrea să mănâci ceva dulce, însă direct din bucătăria ta și fără a pierde mult timp? Ei bine, ești pe site-ul potrivit. Iată cum se preparaă prăjitura turnată cu mere. Rețeta pas cu pas pentru cel mai simplu desert pe bază de fructe!
- Rețeta pas cu pas
- Cum se prepară prăjitura turnată cu mere
Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și puțină răbdare pentru a-ți impresiona familia sau invitații pe care îi ai la cină! Iată care este desertul cu care nu o să dai greș vreodată.
Rețeta de prăjitură turnată cu mere
Prăjitura turnată cu mere este una dintre cele mai simple deserturi pe bază de fructe. Cu siguranță sunt puține persoanele care nu au mâncat niciodată acest deliciu, însă acum poate învăța rețeta, căci ingredientele și modul de preparare sunt foarte ușoare.
Ingrediente aluat:
- 2 ouă mari
- 9 linguri zahăr
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri făină
- 1 lingură praf de copt
Ingrediente cremă:
- 1 kg de mere
- zahăr după gust
- scorțișoară
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 180 grade C, iar în acest timp se unge tavă cu unt și se presară cu făină, fie se pune foaie de copt. Pasul următor îl constituie blatul, așa că se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se fac spumă. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se toarnă amestecul de făină cu praful de copt și se amestecă cu linga de lemn, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
Pentru umplutură, se curăță merele și se taie felii, iar apoi se pun într-o oală încăpătoare pentru a le lăsa să se călească cu zahăr până când scade sucul. După ce se ia de pe foc, se pune scorțișoară după gust și se lasă să se răcească.
Se toarnă jumătate din aluat în tavă pregătită anterior și se pune pentru 10 minute la cuptor, apoi se scoate și se întinde compoziția cu merele călite. La final, se toarnă restul de aluat deasupra merelor și se bagă la cuptor pentru încă 35-40 de minute.
La final, se scoate din cuptor, se lasă puțin să se răcească și se pudrează cu zahăr, iar apoi poate fi servită alături de cei dragi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Prăjitură rapidă cu mere fără blat. Rețeta celui mai simplu desert cu fructe