Cea mai simplă rețetă de brioșe. Vor fi gata cât ai clipi
Publicat pe 02.02.2022 la 23:43 Actualizat pe 02.02.2022 la 23:43
Cunoscute drept un desert clasic, brioșele pot fi dulcele de care ai nevoie pentru a-ți începe ziua cu bine la o cafea. Acest desert nu are nevoie de prea multe ingrediente pentru a fi absolut delicios.
- Brioșe simple și pufoase.
- Cea mai ușoară rețetă.
Brioșele sunt ușor de preparat și un răsfăț binemeritat pentru tine și familia ta. Pentru rețeta pe care o vom prezenta mai jos vei avea nevoie de forme de brioșe clasice sau din silicon, care dau acel aspect plăcut de muffin crescut.
Rețetă simplă de brioșe
Această rețetă de brioșe simple, cu esență de vanilie și cacao sau fulgi de ciocolată, produce în jur de 12 porții perfecte alături de o cafea, o ceașcă de ceai sau un pahar cu lapte. Totuși, dacă le consideri prea simple, poți adăuga un topping la alegere sau chiar dulceață.
Ingrediente pentru brioșe
- 2 căni făină
- 1 cană de zahăr
- 2 ouă
- 2 linguri cacao
- Jumătate cană lapte
- Jumătate cană ulei
- Jumătate cană apă minerală
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 plic praf de copt
Alte ingrediente:
- Chipsuri de ciocolată sau ciocolată rasă (optional)
- 2 linguri zahăr pudră
Rețetă de brioșe - mod de preparare
Se va începe cu pregatirea aluatului de brioșe. Cu telul sau mixerul se vor amesteca ouăle, laptele și apa minerala pana cand se omogenizeaza bine. Adaugi cu grijă uleiul și zahărul, precum și esența de vanilie si continui sa le mixezi pana când se încorporează și zaharul se topește.
Separat, se cerne făina pentru brioșe cu lapte și praful de copt, pentru a se amesteca. Peste ingredientele umede se vor adauga cele uscate si se vor incorpora folosind telul sau o spatulă.
Un sfert din compoziție se da deoparte si se adauga in ea doua linguri de cacao. În acest moment, poți face modificările pentru rețeta de brioșe cu ciocolata, adăugând câteva chipsuri sau fulgi. De asemenea, ii poți adăuga atunci când pui compoziția în forme.
Pui aluatul in forme (cele metalice se tapetează cu unt și făina sau cu hârtie de copt), câte două linguri de aluat de briose în fiecare, și adaugi câte o lingura de compozitie cu cacao, amestecând ușor pentru a forma un design marmorat.
Apoi, le pui la cuptor incins la 180 de grade și le lași pret de 20 de minute sau pana vezi că s-au rumenit la suprafață. După ce sunt gata, se scot și se lasa la răcit pe un grilaj, dupa câteva minute pudrându-se cu zahăr. Alternativ, pui peste brioșe o crema de vanilie, un fondant sau fructe confiate.
Citește și: Inimioare cu nuci și portocale! Cel mai bun și ușor desert pentru Ziua Îndrăgostiților