Inimioare cu nuci și portocale! Cel mai bun și ușor desert pentru Ziua Îndrăgostiților
Publicat pe 02.02.2022 la 23:39 Actualizat pe 02.02.2022 la 23:39
Nu știi cu ce să îți surprinzi iubitul sau soțul de Ziua Îndrăgostiților? Ei bine, noi avem soluția! Durează foarte puțin, iar gustul și aspectul te lasă fără cuvinte. Iată cum se prepară inimioarele cu nuci și portocale. Cel mai gustos și ușor desert!
- Rețeta de inimioare cu nuci și portocale
- Iată cum se prepară pas cu pas
Te-ai plictisit să cumperi prăjituri pentru data de 14 februarie și vrei să îi faci o surpriză plăcută iubitului tău? Este momentul potrivit să încerci rețeta de inimioare cu nuci și portocale.
Rețeta de inimioare cu nuci și portocale
Nu trebuie să fii o gospodină desăvârșită, asta fiindcă este unul dintre cele mai simple deserturi, unde nu petreci mai mult de o oră în bucătărie. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cumpără-le înainte ca Ziua Îndrăgostiților să te ia prin surprindere.
Ingrediente:
- 125 gr unt
- 1 lingură zahăr
- coajă rasă de la o portocală
- zeamă de la 1/2 portocală
- 1 linguriță praf de copt
- 100 gr nuci diverse măcinate (nuca
- alune de pădure
- caju și migdale
- 150 gr făină+50 gr pentru frământat
- un vârf de cuțit sare
- Glazură:
- sucul de la cealaltă jumătate de portocală
- zahăr pudra
- câteva picături colorant roșu
Cum se prepară:
Într-un bol se pune untul la temperatura camerei, zahărul, un praf de sare, coaja de portocală și praful de copt, iar apoi se amestecă bine, adăugând mixul de nuci măcinate. Se adaugă apoi 150 gr din făină, după care se pune compoziția pe masa tapetată anterior cu făină.
Se frământă până când este incorporată și restul cantității de făină, iar apoi se acoperă în folie alimentară și se lasă la frigider timp de o ora. După acest interval de timp, se scoate din frigier și se lasă câteva minute la temperatura camerei, apoi se îmaprte aluatul în două. Se întinde cu fâșii, apoi, cu ajutorul unei forme de inimioare se decupează.
Între timp se lasă cuptorul la preîncălzit, iar apoi se așează formele decupate într-o tavă cu hârtie de copt. Se lasă timp de 10-11 minute la 170 de grade, după care se scot și se lasă la răcit.
Cât timp se coc inimioarele, se pregătește glazura, astfel că se amestecă toate ingredientele. Când inimioarele s-au răcit se unge cu glazură și se lasă să se întărească înainte de a servi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Tort diplomat cu fructe și frișcă. Desert simplu de făcut, fără coacere