Tort diplomat cu fructe și frișcă. Desert simplu de făcut, fără coacere
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 02.02.2022 la 21:13
Actualizat pe 02.02.2022 la 21:18
Dacă aveți o aniversare în familie și doriți să faceți un tort de casă, dar nu sunteți un cofetar expert, tortul diplomat cu fructe și frișcă este alegerea perfectă. Rețeta este una simplă și nu este nevoie de coacere.
- Cel mai bun tort diplomat cu fructe și frișcă.
- Rețetă simplă, fără coacere.
Un tort diplomat cu fructe și frișcă este desertul răcoros de care vă puteți bucura alături de familie și la zile mari, dar și într-o zi oarecare, pentru că se prepară cu puțin efort. Pentru că nu necesită coacere, timpul de preparare este unul redus.
Tort diplomat cu fructe și frișcă
Pentru că este un tort delicios și plin de culoare, va fi preferatul celor mici. În ceea ce privește prepararea lui, fructele folosite pot fi variate și numeroase, dar căpșunile și ananasul fac diferența.
Ingrediente pentru tort diplomat cu fructe și frișcă
- 5 ouă întregi
- 200 gr de zahăr
- 1 praf de sare
- 40 gr gelatină granulată sau foi
- 450 gr compot de ananas sau alte fructe
- 30 gr coajă confiată de portocală
- 750 gr frișcă lichidă, îndulcită
- fructe la alegere, proaspete și din compot (ananas, kiwi, mandarine, portocale, căpșuni etc.)
- 12 pișcoturi de șampanie.
Mod de preparare pentru tort diplomat cu fructe și frișcă
Singura parte care necesită mai multă atenție este prepararea unei creme de ouă. Crema obținută se va pune într-un bol cu frișca și fructele și se va amesteca.
Preparare cremă de ouă
Se pune gelatina la hidratat în 100 de mililitri sirop din compotul de ananas. Pune ouăle întregi împreună cu zahărul într-o cratiță. Așază cratița deasupra altei cratițe mai mari, în care adaugi apă fierbinte. Așază cratițele pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Cu un tel în formă de pară, amestecă intens ouăle cu zahărul.
Trebuie să amesteci continuu crema de ouă. Este important ca aceasta să nu atingă punctul de fierbere, pentru a nu se transforma în omletă. Crema trebuie să fie fierbinte la 80 de grade Celsius și să devină consistentă ca o budincă. Pune cratița cu cremă de ouă în altă parte. Apoi, adaugă gelatina hidratată în crema caldă. Amestecă intens până când gelatina se dizolvă și se încorporează uniform în cremă. Tot în crema de ouă caldă, adaugi și coaja de portocală confiată, dar și fructele scurse din compot și cele proaspete, tăiate în cuburi.
Între timp, bate și frișca lichidă până când capătă consistență și încorporează-o ușor în crema de ouă cu fructe.
Asamblarea tortului
Se va folosi o formă de tort cu diametrul de 25 cm și inel detașabil. Îmbracă interiorul formei cu folie de prospețime. La baza formei, dar și pe pereții inelului, așază feliile de fructe. Umezește-le cu sirop de la compot pentru a se lipi de folie.
Deasupra fructelor de la bază întinde 1/3 din cremă. Peste cremă, așază pișcoturi de șampanie, trecute ușor prin sirop de la compot. Întinde a doua parte de cremă și continuă cu pișcoturi, apoi iar cu cremă și iar cu pișcoturi. Pune tortul la rece pentru 5-6 ore, apoi îl poți răsturna pe platou și îndepărta folia cu grijă.
Se recomandă să porționezi tortul a doua zi, după ce s-a răcit ore bune în frigider.
Citește și: Rețeta pentru tort de cereale! Cel mai simplu și gustos desert