Rețeta pentru tort de cereale! Cel mai simplu și gustos desert
Publicat pe 18.01.2022 la 23:57 Actualizat pe 18.01.2022 la 23:57
Ce poate fi mai frumos decât în serile friguroase de iarnă să stai la un film să să îți delectezi papilele gustative cu unul dintre cele mai simple deserturi, care are ca și ingrediet principal chiar cerealele copilăriei. Iată cum poți prepara un tort de cereale!
- Cum se preparaă tortul de cereale
- Rețeta pas cu pas!
Sunt puțini cei care într-adevăr nu simt nevoia să mănânce un dulce, însă nu unul din supermareket-uri, ci unu preparat în casă, cu un gust autentic și divin.
Rețeta pentru tort de cereale!
Ei bine, pentru gospodinele cărora nu le place să petreacă foarte mult timp în bucătărie, însă totodată vor să își surprindă partenerul de viață sau pe cei dragi, venim cu o soluție, mai exact tortul de cereale care este gata în nu mai mult de zece minute. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente:
- 100 g lapte condensat
- 200 g cremă de brânză
- 250 g cereale - biluțe cu ciocolată
- 100 g alune coapte
- esență de vanilie cacao - pentru decor
Mod de preparare:
Primul pas îl constituie spălarea alunelor. După ce sunt spălate și șterse de apă se dă la cuptor pentru 10-15 minute. Între timp bate crema de brânză cu laptele condensat și esența de vanilie, apoi încorporează toate cerealele.
Ajustează cantitatea de lapte condensat în funcție de gust, astfel că, cu cât îl vrei mai dulce, cu atât pui mai mult și invers. Se adaugă alunele coapte după gust și se amestecă.
În final, se toarnă compoziția tortului într-o formă îngustă, de 18-20 cm, și se dă tortul la frigider pentru minim o ora, apoi se servește pudrat cu cacao sau cocos, în funcție de preferințe. Poftă bună!