Rețeta de tort ecler a Annei Lesko. Cum prepari desertul la care a poftit și graviduța Adela Popescu: ”Nu aveți idee cât de bun este” / FOTO
Publicat pe 15.04.2021 la 17:22 Actualizat pe 15.04.2021 la 17:22
Anna Lesko lovește, din nou, cu o rețetă delicioasă, făcându-i astfel poftă și graviduței momentului, Adela Popescu. Vedeta te învață pas cu pas cum să prepari un tort ecler ca la carte, dar îți spune și de ce ingredinte ai nevoie, căci trebuie să prepari două creme.
- Învață cum să prepari tort ecler.
- Desertul Annei lesko se bazează pe două creme și multe fructe.
Deja nu mai este niciun secret că Anna Lesko se pricepe în ale bucătăriei la fel de bine cum o face și pe scenă, atunci când ia microfonul în mână. Tocmai de aceea, de ceva vreme, vedeta își surprinde fanii cu tot felul de preparate, fie deserturi, fie alte mâncăruri moldovenești sau nu, lucru care îi face pe cei care o urmăresc, căci pofta e mare, să își pună și ei șorțul și să treacă la treabă.
De data aceasta, diva a intrat în bucătărie și a preparat un tort ecler, îi spune ea, desert ce se bazează pe două creme, o glazură fină, biscuiți și multe fructe. Astfel că după ce s-a lăudat cu desertul ei, cântăreața a fost nevoită să ajungă și acasă la Adela Popescu, căci poftele de graviduță nu pot să aștepte.
Ingredinte
1 kg biscuiți de ovăz
Ingrediente pentru prima cremă
500 ml lapte
2,5 linguri de amidon
3 linguri zahăr
un gălbenuș
esență de vanilie
Ingredinte pentru a doua cremă
50 de gr de parf de spumă pentru deserturi cu gust de frișcă
100 ml lapte rece
o lingură de zahăr
două gălbenușuri
250 gr mascarpone
Ingredinte pentru glazură
4 linguri de zagăr
2 lingurițe de caco
1 lingură de lapte
50 gr unt
Mod de preparare
Primul pas este prepararea primei creme, despre care Anna Lesko spune că se lasă o oră la frigider, ba chiar subliniază că tortul este unul care se realizează fără coacere. Astfel, prima dată trebuie să fierbi 250 ml de lapte, iar cu celalaltă parte de 250 ml de lapte se face un amestec în care adaugi esențe, amidonul, gălbenușul și zahărul, apoi adaugi totul peste laptele fiert și să bagi conținutul la frigider.
Pentru cea de-a doua cremă, trebui să bați gălbenușurile cu zahărul și mascarpone până se face o textură omogenă, apoi adaugi laptele și praful de frișcă, amesteci totul, din nou, și asta este tot.
Ulterior, înmoi biscuiții în sirop de arțar sau orice îți place ție și îi așezi în tavă, pe o folie de copt, după care adaugi un strat din prima cremă, apoi încă unul de biscuți peste care pui cea de-a doua cremă, iar ultimul strat este glazura. Glazură pe care o obții după ce amesteci zahărul cu cacaoa, peste care pui laptele și untul.
Peste glazură, așa cum a făcut și Anna Lesko, puteți pune diferite fructe, apoi nu uitați să lăsați desertul la frigider peste noapte, ca abia a doua zi de la preparare să îl puteți savura în cea mai bună formă a lui.
Citește și:Băiețelul Annei Lesko a împlinit 7 ani. Cum a sărbătorit artista ziua de naștere a fiului ei / FOTO