Cum să prepari gulaș moldovenesc după rețeta Annei Lesko. Vedeta îți spune pas cu pas ce trebuie să faci / FOTO
Publicat pe 06.04.2021 la 16:09 Actualizat pe 06.04.2021 la 16:09
Vrei să combini legumele cu o porție zdravănă de carne, dar nu ai idee ce să prepari, atunci este momentul să înveți rețeta Annei Lesko pentru un gulaș moldovenesc de nota zece. Vedeta îți spune de ce ingredinte ai nevoie, dar te și învață pas cu pas ce trebuie să faci pentru un preparat gustos.
- Rețeta de gulaș moldovenes cu carne de porc.
- Anna Lesko te învață pas cu pas cum să prepari gustosul preparat.
Anna Lesko este și frumoasă și talentată, dar și o mare gospodină care, de când cu pandemia de coronavirus, de dragul fiului ei, dar și pentru că încă de la o vârstă fragedă a fost nevoită să gătească, a trecut la cratiță.
Vedeta a lăsat microfonul deoparte, și-a pus șorțul de bucătărie, iar ce iese acum din mâinile ei sunt rețetele după care fanii blondinei tâjnesc să le pună și ei în aplicare.
Rețeta de gulaș moldovenesc a Annei Lesko
Astfel că acum, după ce a învățat pe toată lumea să facă cozonaci, clătite, dar și cum să prepare prăjitura ”Baba neagră”, diva vine cu o rețetă bogată în legume, dar și în carne. Mai concret, Anna Lesko te învață pas cu pas cum să prepari un gulaș moldovenesc, exact așa cum îl făcea mama și bunica ei.
Pentru acest preparat ai nevoie de multe legume, de o îndemânare foarte bună pentru tăiatul lor, dar și de o porție de carne de porc sau de vită, după bunul plac.
Ingredinte
1,5 kg carne de porc
10 cepe mari
10 morcovi mari
200 hr smântănă cu 35% grăsime
foi de dafin
suc de roșii
sare
piper
Mod de preparare
Acum că ți-am spus de ce ingrediente ai nevoie, primul pas este să speli și să tai legumele, dar și carnea. După care, ceapa trebuie pusă la călit într-o tigaie, iar într-o oală este pusă carnea pentru frăgezire. Când ceapa începe să se caramelizeze, adaugă și morcovul și amestecă-le bine, iar când acestea s-au călit toarnă-le în oala cu carne și lasă totul la foc mediu.
Următorul pas, după ce ai amestecat bine carnea cu legumele, toarnă sucul de roșii, de preferat făcut în casă, apoi amestecă din nou și lasă totul la fiert. Când preparatul este aproape gata, nu uita să adaugi smântana, foile de dafin, sarea și piperul.
Ultimul pas, dar și cel mai important, după ce se răcește, savurează-l cu plăcere alături de o ceapă verde din grădina bunicii.
Citește și: Rețeta de clătite a Annei Lesko. Cum arată desertul care i-a făcut poftă graviduței Adela Popescu