Rețeta simplă a Annei Lesko pentru prăjitura ”Baba neagră”. Ingredientul special este vodca / FOTO
Publicat pe 31.03.2021 la 10:12 Actualizat pe 31.03.2021 la 10:12
Ești în căutarea desertului perfect? Ei bine, Anna Lesko vine în ajutorul tău și te învăță să prepari cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru prăjitura ”Baba neagră”. Mai mult decât atât, diva spune că ingredientul special al desertului este vodca.
- Anna Lesko te învăță să prepari ”Baba neagră”.
- Pentru un desert de nota zece asigură-te că urmezi toți pașii.
Anna Lesko nu este doar frumoasă și talentată în ale muzicii, ci și în ale bucătărie, dovedind acest lucru de nenumărate ori. Însă, de data aceasta, diva vine cu o nouă rețetă pentru un desert ca la carte.
După ce și-a învățat admiratorii de pe rețelele de socializare să prepare cozonaci ca la bunica acasă, dar și să facă clătite americane speciale, acum diva vine cu o rețetă nouă. Iată cum prepari, conform Annei Lesko, cea mai simplă și gustoasă ”Baba neagră”.
Rețeta Annei Lesko pentru prăjitura ”Baba neagră”
Vedeta îți spune toate ingredientele de care ai nevoie, apoi te învățată pas cu pas cum să reușești să te bucuri la final de un desert ca la carte.
Ingrediente
10 ouă
500 ml lapte
250 ml chefir
180 ml ulei
2 pahare de 250 de ml de făină
1 lingură și jumătate de bicarbonat de sodiu
1 plic de zahăr vanilinat
25 ml vodcă
Mod de preparare
Conform rețetei Annei Lesko prima dată se bat ouăle, se adăugă zaharul apoi în compoziție se pune și făină, totul fiind bine amestecat pentru a nu se forma cocoloașe. Ulterior, când amestecul este unul omogen, se adăugă și uleiul, laptele, bicarbonatul și vodca.
Când compoziția este gata trebuie să te pregătești de următorul pas. Anna Lesko spune că trebuie să ungi foarte bine vasul de copt cu făină sau pesmet apoi să torni aluatul și să îl bagi la cuptor.
Vedeta spune că pentru a te bucura de un desert ca la carte, pufos și gustos trebuie să pui preparatul tău la cuptor timp de două ore, la o temperatură de 200 de grade, urmând ca apoi să mai lași prăjitura încă o oră la 180 de grade, fără a deschide cuptorul absolut deloc.
La final, atunci când tăi prăjitura în felii, aceasta trebuie să aibă un aspect pufos, ca de burete. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură cu mere de post, cu griș și margarină. Rețetă simplă și gustoasă