Prăjitură cu mere de post, cu griș și margarină. Rețetă simplă și gustoasă
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 30.03.2021 la 12:02
Actualizat pe 30.03.2021 la 12:02
Nu ai inspirație pentru desert, mai ales în timpul postului? Deși e clasică, o rețetă cu mere îți poate transforma după-amiaza într-un moment de răsfăț pentru tine și întreaga familie. În plus, dacă aștepți musafiri, fii sigur că o să îi dai pe spate cu rețeta gustoasă de prăjitură cu mere de post, cu griș și margarină!
- Rețetă delicioasă de prăjitură cu mere de post, ușor de pregătit
- Prăjitura cu mere de post, un dulce excelent pentru zilele de primăvară
Dacă te-ai hotărât să ții post, în Postul Paștelui, ar trebui să iei în considerare și această rețetă de prăjitură cu mere, perfectă pentru zilele de primăvară.
Rețetă delicioasă de prăjitură cu mere de post, cu griș și margarină
Pe lângă faptul că este o prăjitură gustoasă, are și o rețetă foarte simplă, ușor de făcut pentru oricine. Ingredientele sunt sănătoase și nici nu e nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie pentru a o prepara.
Poți înlocui margarina și cu unt, însă prăjitura nu va mai fi de post. Când simți nevoia să mănânci ceva dulce, această rețetă îți poate sări în ajutor și e una dintre rețetele pe care orice bucătăreasă ar trebui să le încerce măcar o dată!
Ingrediente
Pentru a realiza această rețetă de post ai nevoie de: 1,5 kg de mere, 200 – 250 g margarină sau ulei (se poate folosi unt) o cană de gris, o cană de făină, o cană de zahăr brun, două plicuri de zahăr vanilat, un plic de praf de copt, 100 – 150 g nucă pisată, scorțișoară.
Mod de preparare
Prima dată, se dau toate merele pe răzătoare, pe partea mare, apoi se amestecă cu scorțișoara, dar nu se fierb. Într-un bol separat, se amestecă grișul, făina, praful de copt și zahărul. Merele se împart în două părți egale, la fel ca și amestecul de griș, iar margarina se împarte și ea în trei părți egale.
O treime din margarină se pune în tavă, apoi jumătate din amestecul de griș se toarnă în tavă împreună cu o jumătate din mere. Apoi se pune și restul de amestec de griș, o altă treime de margarină și restul de mere.
Pe deasupra se presară nucă pisată și toată prăjitura se pune în cuptor, pentru 40-45 de minute, iar la final se lasă câteva minute să se răcorească.
Citește și: 3 rețete de prăjituri de post. Cum prepari o negresă delicioasă, fără ouă și lapte!