Rețetă de prăjitură cu piure de castane. Desert delicios și ieftin
Publicat pe 02.02.2022 la 15:54 Actualizat pe 02.02.2022 la 15:56
Dacă vrei să-ți suprinzi familia și prietenii cu un desert gustos, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura cu piure de castane. Cu siguranță nu vei petrece prea mult timp în bucătărie și vei primi laude din partea tuturor.
- Cum se prepară prăjitura cu piure de castane
- Desert simplu și delicios
Dacă îți dorești să-ți surprinzi copilașii, soțul și prietenii cu un desert simplu și delicios, noi îți prezentăm cea mai gustoasă și simplă rețetă pentru prăjitura cu piure de castane. Cum se prepară și cât de repede vei primi laude din partea tuturor.
Rețetă de prăjitură cu piure de castane
Ingrediente blat
- o linguriță de esență de rom
- o linguriță de esență de vanilie
- 100 gr. piure de castane
- 4 ouă
- 1 linguriță și jumătate de faină
- 1 linguriță de cacao
- un plic praf de copt
- 100 gr zahăr
- un praf de sare
- 50 gr. ciocolată topită
Ingrediente cremă
- o esentă de rom
- 300 gr. piure de castane
- 100 gr. unt moale
- 80 gr. zahăr pudră
- 150 gr. smântană
- o linguriță de cacao
Modul de preparare
Pentru blat punem într-un bol ouăle, zahărul și praful de copt, după care mixăm timp de 10 minute. Amestecăm piureul de castane, ciocolata topită și esențele, iar apoi le mixăm ușor timp de câteva secunde.
Adăugăm făina, praful de copt și cacao și amestecăm cu un tel. Turnăm compoziția într-o tavă, peste praful de copt și dăm cuptorul la 180 de grade pentru 30 de minute.
Scoatem blatul și îl lăsăm la răcit. Pentru cremă punem într-un bol zahărul pudră și piureul de castane și mixăm până se omogenizează, după care adăugăm untul și estența de rom.
La finam adăugăm smântâna. Punem crema peste blat, iar apoi o lăsam la rece. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură Madagascar. Cum să pregătești cel mai rapid și gustos desert