Rețeta de chiftele din pește. Un preparat culinar rapid și gustos
Publicat pe 15.02.2022 la 23:44 Actualizat pe 15.02.2022 la 23:44
Te-ai săturat de mâncărurile bazate pe carne de porc sau de pui și vrei să încerci ceva nou și gustos? Ești pe site-ul potrivit, asat fiindcă tocmai îți prezentăm cea mai bună rețetă de chiftele din pește. Un preparat gustos și rapid de făcut! Trebuie să-l încerci măcar o dată în viață!
- Rețeta de chiftele din pește
- Cea mai simplă mâncare pe bază de pește
Nu mai este un secret cât de bogat în fibre și cât de sănătos este peștele, însă cu toatea astea gospodinele aleg de fiecare dată carnea de porc sau pui, argumentând că găsesc mai multe rețete bazate pe această materie primă. Ei bine, a sosit momentul să încerci noua rețetă de chiftele din pește și nu vei regreta!
Rețeta de chiftele din pește
Crezi că nu o să te descurci sau că o să petreci prea mult timp în bucătărie? Elimină aceste ipoteze, fiindcă nu este deloc așa. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a-ți surprinde familia la cină.
Ingrediente:
- 400 g file de cod de Alaska sau alt peste mai slab
- 1 ou
- 1 ceapă mică
- ½ praz sau 2-3 fire de ceapă verde
- 150 g porumb boabe
- mărar și pătrunjel verde
- sare, piper
- câțiva fulgi de chili
- 30 g somon afumat
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- coajă rasă de la ¼ de lămâie
- 1-2 lingurițe de suc de lămâie
- 1 lingură de pesmet
Mod de preparare:
În vasul unui rorbot de bucătărie se pune peștele, ceapă roșie tăiată în bucăți, prazul sau ceapă verde, 1/2 din verdeață (mărar, pătrunjel) și o bucățică de somon afumat . Se adaugă sare și piper, puțînă coajă rasă de lămâie și 2 lingurițe de zeamă de lămâie, 2 lingurițe de ulei de măsline.
Se toacă totul cu ajutorul procesorului până se obține o pastă din carne de peste. Se răstoarnă conținutul într-un vas încăptor, se adaugă oul întreg, restul de verdeață tocată din cuțit, fileul de peste tăiat în cubulețe și porumbul. Se amestecă delicat cu lingură și se adaugă pesmetul că să se lege mai bine compoziția.
Într-o farfurie mai adâncă se pune un strat generos de pesmet, iar apoi se trec chiftle făcute în formă de rotund prin el. Între timp, se pune o tigaie mai adâncă la încins cu un strat generos de ulei și se prejesc chiftelele la foc mediu. După ce sunt gata, se servesc alături de salată sau alte garnituri, precum orez, cartofi sau legume la cuptor.
CITEȘTE ȘI: Cea mai simplă rețetă de pește la cuptor. Secretul care face diferența