Cea mai simplă rețetă de pește la cuptor. Secretul care face diferența
Publicat pe 02.02.2022 la 20:35 Actualizat pe 02.02.2022 la 20:35
Cu siguranță ai gătit cel puțin o dată pește la cuptor! Ei bine, de data aceasta trebuie să încerci noua rețetă, care este cu adevărat un curcubeu pe cerul gurii. Iată care este secretul ce face diferența între un preparat culinare bine gătit și unul comestibil!
- Rețetă simplă de pește la cuptor
- Cum se prepară pas cu pas
Peștele este unul dintre produsele care necesită extrem de multă atenție atunci când este gătiti, însă nu și dacă îl prepari la cuptor. Iată cea mai simplă rețetă pe care ai citit-o vreodată!
Cea mai simplă rețetă de pește la cuptor
Vrei să îți delectezi papilele gustative cu un preparat culinar inedit pe bază de pește?! A sosit momentul să încerci cea mai bună și simplă rețetă de pește la cuptor. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este secretul care-l face diferite de cele gustate până acum.
Ingrediente:
- 1 ou
- 100 g cartofi
- o jumătate de fenel
- o jumătate de lămâie
- 5 roşii cherry
- ulei de măsline
- 60 g măsline negre
- 120 g file de peşte
- un praf de sare
- piper
- 4-5 linguri vin alb
Mod de preparare:
Se prepară foarte repede, astfel că în primul rând se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi, într-o oală mică,se pune la fiert apă cu puţină sare.
În acest timp, se taie o bucată de folie de 35×45 cm, se împătureşte în două, se ridică trei margini şi se sigilează cu puţin ou bătut, folosind o pensulă. După ce apa a încept să dea în clocot, se adaugă cartofii, care se fierb șase minute.
Peştele, roşiile, fenelul, lămâia şi măslinele se pun într-un castron, unde stropesc cu puţin ulei de măsline, iar apoi se adaugă sarea și piperul după gust. Se amestecă și se lasă la condimentat, timp în care se scurg cartofii, se răcesc, iar apoi se pun în castron, peste celelalte legume.
Se amestecă împreună, apoi se pun în punga de aluminiu făcută mai sus. Deasupra se aşază frunzele de fenel, se stropeşte cu vin, se închide punga şi se sigilează din nou cu ou. Se pune în tavă şi se lasă la cuptor timp 18-20 de minute.
Ei bine, dacă vă gândeați care este secretul, vă spunem că folia de aluminiu este cea care intensifică gustul condimentelor și a peștelui, pe care-l lasă fraged, fără a fi scos din cuptor uscat.
După ce este gătit, se servește alături de un pahar de vin, în funcție de gusturi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Salată rusească Șuba cu pește. Rețete pentru toate gusturile