Rețetă de plăcintă armânească cu lapte. Un preparat special pentru tine și cei dragi
Zilele de vară sunt mult așteptate, iar un desert răcoritor ar fi bine venit în acea perioadă. Plăcinta armânească cu lapte este o idee excelentă pentru oricine, fiind un preparat foarte ușor de realizat. Iată rețeta pe care trebuie s-o urmezi!
- Plăcintă armânească cu lapte
- Cea mai simplă rețetă
Plăcinta armânească cu lapte se face după o rețetă simplă, care nu necesită prea multă îndemânare sau prea mult timp. Este desertul ideal pentru gospodinele care nu vor să petreacă foarte mult timp în bucătărie, dar vor ceva special pentru familia lor.
Rețetă de plăcintă armânească cu lapte
Ingrediente
Pentru aluat
- 250 ml apă
- 1/2 linguriţă sare
- 3 linguri ulei
- făină cât cuprinde, cam 500 g
Pentru umplutură
- 12 ouă
- 2 l lapte gras
- 100 ml ulei
- 1 linguriţă rasă de sare
- 50 g margarină
Mod de preparare pentru plăcinta armânească cu lapte
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele menționate mai sus şi se frământă până când nu se mai lipeşte compoziția de degete. Se cântăresc 50 de grame din aluat, se împarte în două și se întind două foi foarte subţiri. Acestea se coc pe ambele părţi, pe fundul tăvii, apoi se scot și se fărâmițează.
Restul de cocă se împarte în şase bile egale, se întind în foi subţiri, mai mari decât tava în care se va coace plăcinta. Se dau fiecare în parte cu margarină topită. Se unge tava, se așează foile, una peste alta, având grijă să îmbraci şi pereţii, apoi se presară foile fărâmiţate şi se toarnă uleiul.
Separat, se bat ouăle cu sarea şi se încorporează în lapte. Amestecul se toarnă în tavă şi mai amestecă uşor cu mâna, apoi se dă la cuptorul încins, aproximativ 1 oră, până când se rumeneşte. Focul trebuie să fie potrivit, iar prăjitura se ține până când se leagă bine compoziţia. După ce e gata, se lasă să se răcească în tavă, apoi poate fi tăiată și servită.