Rețetă de plăcintă cu mere la tigaie. Este gata în 10 minute și are un gust savuros
Plăcintele cu mere sunt foarte delicioase și se gătesc în multe feluri. Dacă vrei să faci o schimbare și să renunți la tavă, poți să alegi plăcinta cu mere la tigaie. Este gata în 10 minute, ai nevoie de puține ingrediente și are un gust savuros.
- Cum se gătește plăcinta cu mere la tigaie
- De ce ingrediente ai nevoie
Românii iubesc plăcintele cu mere, iar acestea le amintesc de gustul copilăriei. Sunt delicioase și se gătesc din puține ingrediente, iar savoarea este unică.
Redacția Spynews.ro îți prezintă o rețetă ușoară, cu care poți să îți răsfeți familia și prietenii. Trebuie să ai doar 10 minute la dispoziție și un strop de pasiune pentru gătit.
Cum se gătește plăcinta cu mere la tigaie
Plăcinta cu mere la tavă poate să fie destul de dificil de gătit și necesită mai mult timp. Dacă vrei să simplifici semnificativ acest proces, tot ce trebuie să faci este să încerci această rețetă de plăcintă cu mere la tavă. O să te cucerească de la prima felie.
Ingrediente
- 2 ouă
- 2 mere
- 4 linguri ulei
- 4 linguri zahăr
- 2 căni de făină
- o linguriță de praf de copt
- un praf de sare
- o linguriță de scorțișoară
- unt
Mod de preparare
După ce au fost curățate de coajă, merele se taie în felii cât mai subțiri. Într-un bol se bat ouăle și zahărul, până când se fac spumă. Se amestecă în continuare și se toarnă treptat uleiul, până când se încorporează.
Se pregătește un alt bol mare, în care se cerne făina, se adaugă praful de copt, sare și scorțișoară, iar toate acestea se amestecă până când se formează o compoziție omogenă, fără cocoloașe.
Se pregătește o tigaie care se unge cu unt topit și se lasă să se încingă. Se toarnă jumătate de compoziție de aluat, iar peste el se pun feliile subțiri de măr. Se mențin pe foc cu un capac deasupra, timp de 20 de minute. După ce aluatul este gătit, se pune o farfurie peste tigaie și se întoarce invers. Ulterior, se va pune din nu în tigaie, cu merele în sus. După ce este gătită, poți să adaugi deasupra scorțișoară.
Secretele unui preparat cu un gust de neuitat
Există mai multe trucuri prin care poți să obții un preparat delicios. Pentru a fi sigur că umplutura are o aromă deosebită, poți să adaugi eșență de rom. De asemenea, poți să adaugi puțină scorțișoară peste ele, înainte să le adaugi în plăcintă.
Este recomandat să o mănânci rece, căci altfel riști să te confrunți cu probleme de stomac. Aluatul fierbine este dăunător pentru organism.