Rețetă de plăcintă de miel. Un preparat delicios pentru Sărbătorile Pascale
Mai sunt doar câteva zile până la Sărbătoarea de Paște și încă nu te ai gândit ce sa pregătești cu organele rămase de la miel? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de plăcintă de miel. Este un preparat cu adevărat delicios pentru masa festivă.
- Rețetă de plăcintă de miel
- Un preparat delicios pentru Sărbătorile Pascale
Rețeta de plăcintă de miel este un preparat delicios pentru Sărbătorile Pascale. Această mâncare se pregătește din organele rămase de la miel. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
Pentru foi:
-300 gr de făină
-62 gr de unt
-1 ou
Pentru umplutură:
-1 kg de organe de miel
-200 ml de oțet
-2 cepe
-2 legături de pătrunjel
-4 ouă
-1 gălbenuş de ou pentru uns
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se spală foarte bine organele de la miel și se pun în apă rece pentru aproximativ 30 de minute, apoi se varsă apa și se pun la fiert tot pentru 30 de minute. Ingredientele pentru aluat se amestecă și se frământă suficient, apoi se împarte în două bucăți egale. Organele care au fiert se taie în bucăți împreună cu verdeața și ceapa și se trec prin mașina de tocat. Amestecați totul cu ouăle bătute și cu sare și piper. Se pune foaie de aluat în tavă, se repartizează umplutura uniform și se pune a doua foaie de aluat, apoi se unge cu gălbenușul de ou și se dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.