Rețetă friptură de miel la cuptor. Un preparat ideal pentru invitații de Paște
Publicat pe 14.04.2022 la 21:30 Actualizat pe 14.04.2022 la 21:30
Paștele bate la ușă, așa că dacă vrei să ieși în evidență și să îți surprinzi invitații, ești pe site-ul potrivit pentru că noi ți-am pregătit o rețetă cu miel. Nu, nu este una banală, ci una delicios de bună. Încearcă friptura de miel la cuptor și nu vrei regreta!
- Friputră de miel la cuptor
- Cel mai delcios preparat pentru masa de Paște
Rețetă de friptură de miel la cuptor
Vrei să îți delectezi papilele gustative la masa de Paște, însă cu un preparat diferit de cele pe care le preapară toate gospodinele? Ei bine, este timpul potrivit să încerci friptura de miel la cuptor asezonată cu numeroase ingrediente ce îi vor da un gust de-a drept încântător.
Ingrediente:
- 1.5-1.8 kg carne de miel
- 1 legatura usturoi verde
- 4-5 căţei de usturoi
- 50 g unt
- 2 linguri ulei de măsline sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui
- 2 foi dafin
- 2 rămurele de cimbru sau de rozmarin
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală cu apă rece şi se curăţă bine de pieliţe carne de miel, însă nu se desface de pe os. Se sparge osul în două sau trei locuri, pentru a se tăia cu uşurinţă când carnea este friptă, iar apoi se tapetează cu un şervet.
Se unge cu unt şi cu ulei şi se presară cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt, apoi se pune într-un vas mare, se acoperă şi se lasă la rece o oră. Între timp, se încinge cuptorul, iar usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.
Se alege o tavă potrivit de mare pentru friptura de miel şi se unge cu puţin ulei. Se presară apoi usturoiul trecut printr-un jet de apă fierbinte și se aşază carnea. Se adaugă și vinul îndoit cu apă şi se coace, la foc iute, 55-65 minute. Se întoarce friptura şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, iar în ultimele 15 minute se reduce focul. Când este gata, se serveşte imediat cu salată verde sau salată de castraveţi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de ciorbă de miel. Un preparat gustos pentru zilele de Paște