Rețetă de ciorbă de miel. Un preparat gustos pentru zilele de Paște
Publicat pe 14.04.2022 la 19:52 Actualizat pe 14.04.2022 la 19:52
Se apropie sărbătoarea de Paște cu pași repezi, iar voi nu v-ați gândit încă ce preparate delicioase să faceți? Ei bine, noi venim cu soluția și te învățăm să prepari rețeta de ciorbă de miel. Această mâncare este delicioasă pentru zilele de sărbătoare!
- Rețetă de ciorbă de miel
- Un preparat pentru zilele de Paște
Paștele este pe drum, iar noi te vom învăța cum să prepari o rețetă de ciorbă de miel. Pentru acest preparat trebuie să știți că se alege carnea proaspătă, pe care o alegi după culoarea roz. Carnea de miel trebuie să fie cât mai elastică deoarece așa observi că mielul a fost tânăr. Iată ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare al acestei mâncări cu adevărat delicioasă!
Ingrediente:
-2 litri de apă
-1 litru de borş
-1 kg de carne de miel
-1 morcov
-1 rădăcină de pătrunjel
-1 ceapă
-verdeaţă
-câteva cozi de ceapă verde
-sare
-piper
-3 linguri de orez
-1 gălbenuş de ou
-4 linguri de smântână
-1 legatură de leuştean
Mod de preparare:
Fierbeți apa și puneți în ea sarea, căpățâna și bucățile de la miel. Luați spuma de fiecare dată, deoarece zeama poate fi tulbure. Curățați zarzavaturile și adăugați-le în ciorbă, apoi lăsați totul să fiarbă pentru aproximativ o oră. După ce au fiert suficient, puneți borșul fiert separat și adăugați 2 sau 3 linguri de orez, frunze de leuștean verde și cozile de la ceapa verde. Lăsați sa fiarbă orezul și acoperiți cu un capac. Într-un alt bol frecați gălbenușul de ou cu 2 sau 3 linguri de smântână. După ce a fiert ciorba de miel, opriți focul și turnați amestecul din bol, dar cu atenție ca să nu formați cocoloașe. Serviți ornată cu leușteanul verde!
Citește și: Rețetă de stufat de miel. Un preparat tradițional delicios pentru masa de Paște