Rețetă drob de pui cu ciuperci. Un preparat culinar ideal pentru masa de Paște
Publicat pe 13.04.2022 la 20:40 Actualizat pe 13.04.2022 la 20:40
Te gândești ce să pui pe masa de Paște? Ei bine, noi îți sărim în ajutor cu cele mai delicioase și simple rețete, cu care sigur o să îți surprinzi familia și musafirii. Iată cum se prepară drobul de pui cu ciuperci! Este extrem de bun și complet diferit față de cel obișnuit!
- Rețetă de drob de pui cu ciuperci
- Cum se prepară pas cu pas
Știm cu toții că drobul este unul dintre preparatele culinare care nu lipsesc de pe mesele românilor de Paște, însă acum, noi venim cu o rețetă nouă, care este un adevărat curcuberu pe cerul gurii. Nu ne crezi?! Atunci încearcă și tu!
Reșetă drob de pui cu ciuperci
Te-ai săturat de rețetele clasice de mâncăruri saude drobul grețos cu care de miel? Încearcă drobul de pui cu ciuperci, care este un preparat ușor, fără multe grăsimi și bogat în proteine și vitamine.
Ingrediente:
- 500 g ficăței de pui
- 500 g ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 4 linguri de ulei
- sare, piper negru măcinat
- 1 ardei roșu
- 12 ouă fierte de prepeliță sau 5-6 ouă fierte de găină
- 250 g ciuperci proaspete
- 150 g cașcaval tăiat cubulețe
- 2 ouă crude
- 1 legătură de pătrunjel verde
- o mâna de mărar verde
- câteva frunze de leurdă
Mod de preparare:
Se spală și se curăță de pielițe ficățeii. Se pun într-un castronel, se toarnă lapte cât să îi acopere și se lasă astfel 30 de minute.Între timp, se spală pieptul de pui și se taie cuburi. Se taie slănina în fâșiuțe.
Se curăță ceapa verde, se spală și se taie bucăți. Se taie ciupercile cuburi, iar între timp se încinge cuptorul la 180°C. Se pune puțin unt sau ulei într-o crăticioară și se adaugă slăninuța, ceapa verde, se sotează laolaltă 2 -3 minute.
Se adaugă pieptul de pui și se gătesc laolaltă la foc potrivit numai cât să se pătrundă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcorească puțin și taie solzișori o ceapă albă. Se pune la călit, la foc mic, în două-trei linguri de ulei, se călesc timp de trei minute, până când se înmoaie fără să-și schimbe culoarea.
Se adaugă ficățeii scurși bine de lapte și ciupercile și se lasă la foc mediu până cănd ficațeii s-au rumenit ușor iar lichidul a mai scăzut. Se adaugă și o legătură de mărar verde, tăiată mărunt.
O dată luați de pe foc, se lasă să se răcorească puțin. Pieptul de pui sotat în ceapă verde, slăninuța și ficățeii cu ciupercile, ambele fără lichidul în care s-au gătit , și se dau prin mașina de tocat.
În amestecul rezultat, se adaugă un ou crud, pătrunjel verde tocat mărunt. Se potrivește la gust cu sare și piper. Se omogenizează amestecul pentru drob iar dacă vi se pare uscat, se pot adăuga câteva linguri din zeama de la înăbușitul ficățeilor pentru o textură savuroasă.
Se unge pe interior cu unt tava în care urmează să se coacă drobul. De obicei, se folosesc pentru aceasta tăvi de chec, a mea a avut o dimensiune de 25 cm lungime, 12 lățime și 6 cm adâncime.
Se tapetează forma cu felii subțiri de bacon, se adaugă umplutura. Când se umple pe un sfert vasul, se așează și ouăle fierte tari. Deasupra se întinde restul umpluturii, se nivelează. Se coace la cuptor circa 40 de minute, iar apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în formă. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Drob de pui pentru Paște. Cinci rețete pentru cei care nu mănâncă miel