Drob de miel - rețetă clasică. Cum faci drobul de miel ca pe vremea bunicii
Publicat pe 11.04.2022 la 18:08 Actualizat pe 11.04.2022 la 18:08
Paștele se apropie, iar multe femei se pregătesc pentru o masă perfectă în familie. Iată câteva rețete simple și delicioase pentru drobul de miel. Cum să faci un drob de miel ca pe vremea bunicii. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă pentru drob de miel
- Cum să faci un drob de miel ca bunica
Cu toții ne dorim să avem parte de o masă bogată și specială în familie, mai ales de Paște. Iată câteva rețete pentru drobul de miel ca la bunica. Care este modul de preparare și de ce ingrediente avem nevoie.
Rețetă clasică pentru drob de miel ca la bunica
Ingrediente
- 600 g organe de miel sau porc
- 2 legături de ceapă verde
- douăî legături usturoi verde
- 50 ml ulei
- sare, piper
- o felie de pâine înmuiate și stoarse
- o legatură de mărar
- o legătură de patrunjel
- două ouă crude
- un prapure
Ingrediente pentru umplutură
- trei ouă fierte tari
Mod de preparare
Punem organele de miel, după ce le-am sălat, într-un vas. Prapurele îl punem în apă rece până la sfârșit. Tăiem organele mărunt și le călim într-o cratiță cu ulei, pentru 5 minute.
Tăiem ceapa și usturoiul, le călim tot pentru 5 minute alături de organe. Adăugăm ficatul și rinichii. După ce s-a răcit compoziția punem și ouăle crude, verdeața tocată, sarea și piperul.
Compoziția trebuie să fie cremoasă. Scoatem prapurele din apă, îl stoarcem bine și îl întindem cât de mult se poate. Turnăm un stat de compoziție și așezăm ouăle pentru decor.
Coacem dropul pentru 40-50 de minute, la cuptorul încins la 180 de frade. Îl scatem după ce s-a făcut și îl lăsăm la răcit pentru minim 4 ore.
Cum se face drobul de miel în diferite părți ale țări
Rețetă ardelenească
Ingrediente
- Măruntaiele de la un miel
- Prapurele mielului
- Carne de la capul și coastele mielului
- 2 legături de ceapă verde sau 3 mai mici
- 1 legătură usturoi verde sau 2 mai mici
- 50 ml ulei vegetal
- 2 legături de pătrunjel
- 6 ouă
- Sare și piper după gust
Modul de preparare
Spălăm bine organele și le punem la fiert în apă rece. Spuma o luăm cu o paletă sau o lingură. Le lăsăm la fiert pentru o oră și 20 de minute, după care le lăsăm la răcit. Spălăm ceapa și usturoiul, iar apoi le tocăm mărunt. Le punem la călit și le lăsăm la răcit.
Fierbem trei ouă și le curățăm de coajă. După ce s-au răcit organele le tocăm cubulețele mici alături de trei ouă curde, pătrunjel, sare și piper. Acoperim totul cu un prapure și îl strângem ca pe o ruladă.
Băgăm dropul la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade. După ce îl scoatem, îl lăsăm la răcit, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Drob de miel moldovenesc
Ingrediente
- inima, ficatul, plămânii și rinichii unui miel
- două frunze de fenicul
- două ouă
Ingrediente pentru umplutură
- 300 g faină
- 50 g de unt
- un pahar de lapte
- un ou
- 10 g de drojdie
Modul de preparare
Fierbem într-o oală mare organele, pentru 15 minute, în apă cu sare. Trecem totul printr-un blender. Amestecăm totul cu o ceapă tăiată mărtunt, cu feniculul tocat, sare, piper și două ouă, oar apoi le lăsăm pentru 15 minute.
Într-un bol amestecăm untul, laptele, făina, drojdia și ouăle. Frământăm aluatul și îl lăsăm la frigider pentru 15 minute. Întindem o parte din aluat într-o tavă unsă cu unt și făină.
Cât se ține drobul de miel la cuptor
În majoritatea cazurilor, gospodinele lasă drobul e miel la cuptor pentru 40-50 de minute, până când se încheagă bine și se reumenește frumos.
La ce temperatură se coace drobul ca să iasa perfect
Dropul de miel de coace la o temperatură de 180 de grade, la cuptor, pentru a ieși perfect și rumenit frumos, pe toate părțile.
Drobul de miel se poate congela?
Chiar dacă ți-ai dori să mânânci de mai multe ori din el, drobul de miel nu se poate congela prea mult timp deoarece prinde un gust neplăcut.
Citește și: Stufat de miel, rețetă tradițională. Cum să îl gătești perfect, cu ceapă verde