Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Drob de miel pentru masa de Paște. 6 rețete simple și gustoase

Drob de miel pentru masa de Paște. 6 rețete simple și gustoase

De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 26.04.2021 la 14:56 Actualizat pe 26.04.2021 la 15:01

Sunt câteva preparate care nu pot lipsi de pe masa de Paște, iar drobul de miel este unul dintre ele. Astfel, am pregătit 6 rețete simple de drob, din care este imposibi să nu-ți placă măcar una. Până că și cei care nu sunt mari fani ai acestui preparat vor găsi ceva pe gustul lor.

drob de miel

Încearcă și rețeta cu pui!

Pinterest

  • Cele mai bune rețete de drob de miel!
  • Alege varianta preferată!

Drobul poate fi vedetă la masa de Paște, dacă ai rețeta potrivită. Deși, în mod tradițional, drobul trebuie să fie din organe și carne de miel, avem și variante pentru vegetarieni, dar și pentru cei care preferă alt tip de carne.

Rețetă de drob de miel în prapur

Ingrediente

- 1,4 kg organe de miel (ficat, rinichi, plămani, inimă)

- 4 ouă mari nefierte

- 4 ouă mari fierte tari

- 2 linguri pline smântână

- 2 legături ceapă verde

- 2 legături usturoi verde

- 1 legătură ștevie

- 1 legătură pătrunjel

- 2 legături marar

- 2 legături lobodaă verde

- 1 legătură leurdă

- sare

- piper

Mod de preparare

Prima dată se spală prapurul și se pune într-un vas cu apă călduță. Apoi, se fierb ouăle în apă cu sare și se pregătesc organele, adică se curăță și se taie în bucăți mai mici pentru fierbere.

Se pune la fiert o oală cu apă. Când a început să fiarbă, adăugăm organele și le opărim cca 2-3 minute. Le scoatem și le spălăm cu apă caldă, după care le punem iar la fiert în altă apă caldă, la foc mic, până când vor fi perfect pătrunse. În timpul fierberii, se elimină constant spuma formată la suprafață.

Organele fierte se scot și se lasă la scurs și la răcit într-o sită. Când s-au răcit se taie cubulețe foarte mici și se pun într-un vas mare. Peste ele se adugă cele 4 ouă nefierte, smântâna și toate verdețurile spălate și tocate mărunt. Se adugă sare și piper și se amestecă până la omogenizare.

Forma în care vom coace drobul se unge cu puțin ulei și se adaugă prapurul bine scurs de apa în care a stat. Umplem forma cu jumatate din amestecul drobului, după care așezăm în centrul formei, pe lungime, ouale fierte curătate. Peste ele se adăugă amestecul rămas.

Se acoperă drobul de miel cu prapurul de pe margini și se unge cu puțin ulei. Se pune la copt în cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 45-60 minute. Scoatem forma cu drob și il lăsăm să se răcească în formă pentru cca 15 -20 minute. Se scoate pe un grătar și se lasă s- se răcească complet, apoi se feliază și se servește.

Rețetă de drob de miel fără prapur

Ingrediente

- 2 kg organe de miel

- 8 ouă mari

- 5-6 legături ceapă verde

- codițe de usturoi verde (de la vreo 4 legături de usturoi)

- 2 -3 legături pătrunjel

- 2 -3 legături marar

- sare

- piper

- ulei

- pesmet

Mod de preparare

Se curăță și se taie organele de miel, se spală bine și se opăresc 2-3 minute într-o oală plină cu apă clocotită în care am adăugat 1 linguriță de sare. Scoatem organele din oală, le clătim sub un jet de apă caldă și le punem la fiert ăn oala spalată bine, plina cu apă caldă. Avem grija să adunăm spuma formată la suprafată.

Organele fierte se scot și se lasă la răcit, apoi se toacă cubulețe mici. După, tocăm verdeața mărunt, batem ouăle într-un vas separat cu o furculiță și le adăugăm organelor tocate.

Adaugăm sare și piper și amestecăm foarte bine pana la omogenizarea compoziției. Tapetam cu ulei si pesmet o tava mare și o umplem cu compoziția. Coacem drobul în cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 1 oră.

Când vedem că drobul de miel se desprinde singur de pe marginile formei și este rumen, il scoatem din cuptor și il lăsăm să se răcească. Când s-a răcit este bune de feliat și de servit.

Rețetă de drob de miel cu orez

Ingrediente

- organe de miel (splina, ficat, rinichii, inima)

- carne de miel

- ceapă verde

- usturoi verde

- 2 ouă

- funze de pătrunjel

- frunze de mărar

- orez

- sare

- piper

- 4-5 ouă fierte tari

- prapur

Mod de preparare

Organele și carnea de miel se spală bine și se taie bucăți. Se pun la fiert pentru 20-30 de minute. Apoi, se scug de apă și se lasă la răcit.

Se fierbe orezul în apă cu sare, după care se scurge de apă și se lasă să se răcească. Ceapa verde, usturoiul verde, frunzele de pătrunjel si de mărar se toacă mărunt.

Organele și carnea de miel se trec prin mașina de tocat, dupa care se amestecă cu orezul, ceapa, usturoiul, frunzele de marar si patrunjel. Se pune sare și piper după gust și apoi se adaugă ouăle bătute și se amestecă bine.

Prapurele se spală bine în câteva ape. Se pune pe fundul formei de chec cu marginile înafară, apoi se pune jumatate din compozitie, ouale fierte, după care se pune restul de compoziției se acoperă cu marginile de prapure rămas înafară.

Se dă la cuptor 40-50 de minute, până se rumenește. Înainte de servire se lasă la răcit.

Rețetă de drob de miel cu ciuperci

Ingrediente

- 3 conserve de ciuperci

- 400 g carne de miel

- 3 ouă

- 1 legătură de ceapă verde

- 1 legătură de pătrunjel

- ulei

- sare și piper

Mod de preparare

Se pune la încins uleiul într-o cratiță și se călesc câteva fire de ceapă. Peste, se adaugă carnea de miel tăiată cubulețe și se lasă până se frăgezește puțin, apoi se asezonează cu sare și piper.

Într-o altă cratiță se adaugă o linguraă de ulei, restul de ceapa verde și ciupercile și se lasă la foc potrivit aproximativ 7 minute. SE asezonează și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Carnea de miel se pune într-un robot de bucătărie și se mixează până devine pastă. Mixează apoi și ciupercile și amestecă-le cu pasta de miel. Adaugă treptat și ouale și amestecă bine. Pune compoziția la cuptor într-o tava și las-o circa 30 de minute.

Rețetă de drob de Paște cu pui

Ingrediente

- 500 gr de ficat de pui

- 1 piept de pui

- mărar și pătrunjel, câte jumătate de legătură

- o legatură de ceapă verde

- 1-2 fire de usturoi verde

- 3 ouă

- 1 cubuleț de unt (aprox. 30 gr)

- sare

- câteva linguri de ulei

- piper

Mod de preparare

Pieptul de pui și ficățeii se spală la jet de apă.Taăiem pieptul de pui fâșii, apoi cubulețe. La fel procedam și cu ficățeii de pui.

Într-o tigaie adăugăm 2 linguri de ulei, apoi untul. Amestecam ușor, până se topește untul și lăsăm să se încingă bine. Se adaugă ceapa și usturoiul verde și se lasă câteva minute, doar să se călească puțin. Punem pieptul de pui și ficatul in tigaie. Amestecam foarte bine.

Adăugăm o linguriță de sare și jumătate de lingurita rasă de piper proaspăt măcinat. Amestecul trebuie să scadă complet, moment în care vom opri focul și ducem carnea la răcit.

Adăugăm ouăle iîn tigaie, peste amestecul de carne, ceapa și usturoi și amestecam totul foarte bine. Tot acum punem și verdeața, apoi continuam să amestecăm.

Pregătim o tavă de chec, pe care o tapetâm cu hârtie de copt. În aceasta rasturnam totul. Punem tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 230 de grade Celsius, pentru aproximativ jumatate de ora. Când este gata, se scoate și se lasă la răcit.

Rețetă de drob de Paște vegetarian cu ciuperci

Ingrediente

- 500 grame ciuperci proaspete

- 2 cepe mari

- 2 legături de pătrunjel proaspăt

- 2 legături de ceapă verde şi una de usturoi verde

- 5 linguri făină integrală

- sare neiodata, după gust

- o linguriţă amestec ierburi italieneşti

- ulei de masline extra virgin

Mod de preparare

Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie bucăţele, apoi se pun într-o cratiţă sau într-o tigaie, la foc mic, până ce lasă apă, apoi se adaugă ceapa, tăiată cubuleţe. Se lasă la foc mic, până ce apa din legume s-a evaporat.

Cât stau ciupercile şi ceapa pe foc, se mărunţeşte verdeaţa, se adaugă condimentele şi se amestecă totul într-un bol mare. După ce oprim focul, adăugăm la verdeaţă, ciupercile şi ceapa, împreună cu vreo 5 linguri de făină integrală, pentru omogenizarea compoziţiei, şi 2 linguriţe de turmeric

Compoziţia se pune într-o formă de chec sau cozonac, tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul care a fost încins în prealabil la 180 de grade Celsius, unde stă aproximativ 40 de minute. Când s-a rumenit drobul, îl lăsăm să se răcească puţin, apoi îl ungem cu ulei de masline.

Drobul se scoate cu grijă din tavă, se taie în porţii generoase, să nu se sfărâme şi se serveşte cu salată verde sau cu orice altceva preferați.

Câte calorii are drobul de miel

O sută de grame de drob de miel clasic are în jur de 220 de calorii. Această estimare este valabilă pentru un drob care conține ficat de miel, organe, ceapă, untură, piper, făină, verdeață, ouă și sare.

În articolul
Drob de miel pentru masa de Paște. 6 rețete simple și gustoase
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Beauty & Lifestyle • la 13:56
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
  • Cum îți dai seama dacă carnea este alterată
  • Este periculoasă pentru sănătate
Banc: „L-am prins cu una pe Facebook...”. Continuarea te va face să râzi în hohote
Beauty & Lifestyle • la 13:42
Banc: „L-am prins cu una pe Facebook...”. Continuarea te va face să râzi în hohote
  • Bancuri amuzante
  • Glume tari
Ancuța Popoviciu ar putea să judece în continuare procesul lui Vlad Pascu. Cererea de abținere a fost respinsă. Decizia este definitivă
Stiri interne • la 13:31
Ancuța Popoviciu ar putea să judece în continuare procesul lui Vlad Pascu. Cererea de abținere a fost respinsă. Decizia este definitivă
  • Ancuța Popoviciu a cerut să fie retrasă din dosarul 2 Mai
  • Solicitarea ei a fost respinsă de colegi
Român de 36 de ani, dat dispărut în Germania! Nimeni nu știe nimic de Liviu de aproape 3 săptămâni / FOTO
Stiri internationale • la 13:13
Român de 36 de ani, dat dispărut în Germania! Nimeni nu știe nimic de Liviu de aproape 3 săptămâni / FOTO
  • Un român a fost dat dispărut în Germania
  • Semnalmentele lui Liviu
Maioneză sănătoasă care nu îngrașă. Gust de maioneză, mult mai puține grăsimi
Retete • la 12:47
Maioneză sănătoasă care nu îngrașă. Gust de maioneză, mult mai puține grăsimi
  • Rețetă de maioneză sănătoasă care nu îngrașă
  • Are foarte puține grăsimi
Scene șocante în Mureș! Un cortegiu funerar a fost alergat de un urs, în apropierea unei păduri. Oamenii au fugit pentru a-și salva viața / VIDEO
Stiri interne • la 12:38
Scene șocante în Mureș! Un cortegiu funerar a fost alergat de un urs, în apropierea unei păduri. Oamenii au fugit pentru a-și salva viața / VIDEO
  • Un urs a stârnit panică la o înmormântare în Mureș
  • Oamenii au plecat acasă imediat după ce l-au văzut
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
recomandare pe observatornews.ro
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
recomandare pe as.ro
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
recomandare pe antena3.ro
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
recomandare pe antena3.ro
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
Cum să elimini mirosurile urâte din pahare. Lichidul minune care le lasă ca noi
recomandare pe playtech.ro
Cum să elimini mirosurile urâte din pahare. Lichidul minune care le lasă ca noi
ȘOC! Ce face Kate Middleton când nu e filmată! IREAL: a fost dată de gol, ce s-a...
recomandare pe playtech.ro
ȘOC! Ce face Kate Middleton când nu e filmată! IREAL: a fost dată de gol, ce s-a...
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
recomandare pe redactia.ro
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
recomandare pe redactia.ro
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
recomandare pe Ciao.ro
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
recomandare pe bzi.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Se reduce vârsta de pensionare cu 20 de ani pentru acești români!
recomandare pe dailybusiness.ro
Se reduce vârsta de pensionare cu 20 de ani pentru acești români!
Acum s-a aflat! Care este diferența între cei mai săraci și cei mai bogați români
recomandare pe dailybusiness.ro
Acum s-a aflat! Care este diferența între cei mai săraci și cei mai bogați români
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
recomandare pe Jurnalul.ro
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
recomandare pe a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
Close