Rețetă pentru drob raw vegan, o alternativă sănătoasă pentru masa de Paște
Publicat pe 06.04.2018 la 12:49 Actualizat pe 06.04.2018 la 12:58
Masa de Paște este, de obicei, îmbelșugată, cu preparate felurite care să fie pentru gustul întregii familii. Dacă te numeri printre cei care au adoptat stilul alimentar raw-vegan, ei bine există și o alternativă pentru drobul clasic.
Masa de Paște este, de obicei, îmbelșugată, cu preparate felurite care să fie pentru gustul întregii familii. Dacă te numeri printre cei care au adoptat stilul alimentar raw-vegan, ei bine există și o alternativă pentru drobul clasic.
Cum nu se prepară termic, drobul este gata imediat și ai nevoie doar de câteva ingrediente simple, pentru a nu pierde mult timp cu pregătirea mesei de Paște.
Ingrediente:
- ciuperci (champignon sau pleurotus)
- morcovi
- ceapă verde
- țelină
- nucă
- semințe de dovleac
- spanac crud
- mărar
- pătrunjel
- ulei de măsline
- sare
- piper
- mirodenii pentru drob (se găsesc în supermarket)
Mod de preparare: Tocăm toate ingredientele, manual sau la blender. Semințele de dovleac se hidratează în apă cu o seară înainte, iar verduțurile trebuie să fie proaspete. Iei amestecul în mâini și îl modelezi sub formă de dreptunghi, mai gros. Poți folosi și o formă de chec. Decorezi cu nucă rasă și două-trei ciuperci crude tocate, apoi adaugi puțin pătrunjel tocat, pentru aspect. Drobul raw vegan se lasă la frigider două-trei ore înainte de servire și se poate consuma și a doua zi. Poftă bună!
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.