Rețetă de post. Tort din banane și mere. Desert simplu și rapid
Pentru astăzi îți prezentăm o rețetă foarte gustoasă de tort de post cu mere și banane. Cu siguranță îți vei surprinde familia cu un așa preperat.
- Rețetă simplă de tort de post
- Desert rapid pentru zilele de post
Ingrediente pentru rețeta de tort de post cu mere și banane
Pentru blat
- 150 grame de banane
- 100 grame de zahăr
- 50 ml de ulei
- coaja de la o portocală
- 120 ml suc de portocală
- 160 grame făină
- sare
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- o linguriță praf de copt
- 50 de grame de nuci
Pentru cremă
- 100 grame de zahăr
- 150 grame piere de mere
- 8 grame de zahăr vanilat
- 40 grame amidon de porumb
- 350 ml lapte de migdale
- 200 grame de margarină
Mod de preparare
Se pune într-un bol banane, ulei și zahărul. Cu un mixer de mixează până când se va obține un piure. Se dă pe răzătoare coaja de la o portocală, după care se adaugă suc de portocale proaspăt stors. Amestecăm bine și turnăm făina cernută, se adaugă sare și bicarbonat de sodiu, dar și praful de copt.
Întreaga compoziție se amestecă până când se obține un aluat. La final se adaugă nucile, iar apoi se pune compoziția într-o tavă. Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 35 de minute.[Scoatem tava de la cuptor și tăiem blatul în patru felii, după care îl lăsam la răcit.
Acum ne vom ocupa de cremă. Turnăm zahărul, piureul de mere și zahărul vanilat. Amestecăm și adăugăm amidonul de porumb. Într-o cratiță se pune lapte de migdale și punem compoziția peste lapte amestecând. Când compoziția se îngroșă vom opri focul și o punem într-un bol. Aceasta se acoperă cu o folie și se lasă la răcit.
Într-un bol se pune margarina și se mixează 3-4 minute, după care se toarnă compoziția de mai devreme peste ea, puțin câte puțin și se mixează în continuare. Acum crema este gata și ne vom ocupa de asamblarea tortului. Crema se adaugă în interiorul tortului, după care se decorează și pe exterior.