Rețetă de prăjitură cu căpșuni și iaurt. Un desert delicios pentru zilele de weekend
Dacă vrei să te delectezi cu un preparat delicios în prima zi de weekend, dar și pe placul familiei tale, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu căpșuni și iaurt, un desert gustos și pe placul tuturor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de prăjitură cu căpșuni și iaurt
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Este sezonul căpșunelor și gospodine se gândesc să prepare prăjituri delicioase. Dacă să te delectezi cu un preparat delicios pentru zilele călduroase, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu căpșuni și iaurt, care este ușor de realizat și delicioasă.
Rețetă de prăjitură cu căpșuni și iaurt
Ingredinte:
- 5 oua
- 200 g zahar
- 200 g iaurt
- 100 ml ulei
- 200 g faina
- 10 g praf de copt
- 1 lingura coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- 250-300 g capsuni + 1 lingura faina
Mod de preparare:
Curățăm căpșunile de codițe și le tăiem în bucăți potrivite și le punem într-o sită până când toată zeama se scurge, iar înainte de a le adăuga peste blat le dăm prin făină. Separăm albușurile de gălbenușuri, iar peste gălbenușuri turnăm ulei, esența de vanilie, coaja de lămâie și iaurtul și amestecăm bine până când compoziția devine omogenă.
Batem albușurile spumă tare cu un praf de sare și adăugăm zahărul și mixăm până când bezeaua devine lucioasă și fermă. Turnăm amestecul de gălbenușuri și amestecăm ușor la viteza cea mai mică de la mixer. Cernem făina pe care o amestecăm cu praful de copt și amestecăm cu o spatulă de sus în jos. Turnam compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius până ce prăjitura se rumenește ușor. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată. Un desert rapid, simplu și delicios