Rețetă de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată. Un desert rapid, simplu și delicios
Publicat pe 26.05.2022 la 13:40 Actualizat pe 26.05.2022 la 13:40
Vrei să te bucuri de o zi frumoasă cu un desert delicios și simplu, dar nu mai știi deloc ce bunătăți să mai gătești? Noi îți prezentăm cea mai rapidă rețetă pentru prăjitura Chocoflan. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește prăjitura cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
- De ce ingrediente avem nevoie
Vrei să mănânci ceva dulce sau te gândești să pregăteși un desert delicios pentru familia ta, dar ai rămas fără idei și te-ai plictisit? Noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare pentru această delicatesă.
Ține cont cu strictețe de pașii de mai jos și cu siguranță că vei primi laude din partea tuturor celor dragi.
Rețetă de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Ingrediente
- 200 ml de frișcă lichidă
- 5 linguri cu zahăr
- 15 gr. de gelatină
- 20-30 ml de apă pentru gelatină
- 150 ml de lapte pentru glazură
- 50 gr. de unt
- 50 gr. de zahăr pentru glazură
- 400 gr. de biscuiți
- 300 gr. de unt topit
- 400 gr. de căpșuni
- 500 gr. de brânză mascarpone
Modul de preparare
Pentru început, zdrobim biscuiții și îi punem într-un bol alături de untul topit. Amestecăm, punem amestecul îl punem pe un platou și apăsăm bine cu un pahar. Punem blatul la frigider pentru 30 de minute.
Zdrobim căpșunile cu un blender. Adăugăm gelatina topită peste. Într-un bol punem brânza mascarpone, iar apoi punem cinci linguri de zagăr. Punem frișca lichidă, batem bine amestecul, pentru cinci minute. Turnăm peste cremă căpșunile și amestecăm până la omogenizare.
Scoatem blatul de biscuiți e la frigider și punem peste el amestecul de căpșuni, îl lăsăm la frece pentru 5 ore. Când crema de brânză s-a întărit topim ciocolata neagră. Punem într-o cratiță laptele cu zahărul. Punem și ciocolata peste. Lăsăm glazura la răcit. Scoatem prăjitura din frigider, iar apoi turnăm peste glazura caldă peste. O băgăm la frigider, după care este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu vișine și iaurt. Un desert delicios pentru zilele călduroase