Prajitura "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci. Cel mai bun desert pentru oamenii dragi
Publicat pe 25.05.2022 la 00:00 Actualizat pe 25.05.2022 la 00:00
Dacă vrei să le pregătești celor dragi ție o surpriză, dar nu mai ai idei noi și care să îi surpindă pe apropiații tăi, noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjtura "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare pentru acest desert.
- Cum se pregătește prăjitura "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci
- De ce ingrediente avem nevoie
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios sau să-ți răsfeți papilele gustative, dar nu mai știi ce să mai gătești, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru o prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare. Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos.
Rețetă pentru prăjitura ”Sandwich” cu cacao și brânză de vaci
Ingrediente
- două pliculețe de zahăr vanilat
- două linguri de cacao
- o linguriță de amidon
- ½ pahar de stafide sau alte fructe uscate, nuci, fructe confiate, coajă rasă de lămâie
- 1½ pahar de făină
- 130 gr de unt
- 4 ouă
- un pahar de zahăr (200 g)
- 500 gr brânză de vaci
- o linguriță praf de copt
Modul de preparare
Pentru început, într-un bol amestecăm făina cu praful de copt. Topim 100 g de unt și îl lăsăm puțin să se răcească. Peste punem 1/3 de pahar e zahăr și estența de vanilie, amestecăm bine, iar apoi punem o linguriță rasă de cacao și mixăm să nu rămână cocoloașe. Adăugăm un ou, făină, după care facem alutul să nu se mai lipească de mâni.
Luăm 1/3 de aluat și îl punem la congelator. Ungem o tavă cu unt, punem aluatul uniform, cât mai întins. Topim 30 g de unt, separăm trei ouă de albușuri și gălbenușuri, iar albușurile le punem la frigider.
Amestecăm bine brânza cu o lingură, punem peste restul de zahăr și estența de vanlilie. Punem peste amestecul cu brânză untul topit, răcorit, iar apoi mixăm bine.
Peste amestecul cu brânză punem și albușurile, iar apoi amestecăm. Punem stafidele deasupra cu o lingură de amidon. Batem albușurile și le punem peste cremă.
Turnăm compoziția cu brânză peste aluatul din tavă și nivelăm bine. Punem peste aluatul care era la frigider. O băgăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute, iar după ce s-a răcit este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu brânză și vișine. Un desert simplu și delicios