Rețeta „Cocada”. O prăjitură mexicană cu cocos
Publicat pe 22.05.2022 la 23:52 Actualizat pe 22.05.2022 la 23:52
Ai musafiri în această săptămână și nu ai idee ce delicatese să le pregătești? Ei bine, te vom salva și de această dată și îți vom prezenta rețeta „Cocada”, un preparat delicios pentru toți cei dragi. Iată cum se prepară „Cocada”.
- Cocada - un desert delicios
- O prăjitură mexicană cu cocos
Rețeta „Cocada” este un desert originar din țările Americii Centrale și Americii de Sud. În mai multe țări se prepară sub formă de bomboane ovale sau rotunde. În Mexic se prepară sub formă de prăjitură, la tavă. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-500 gr de fulgi de cocos proaspeți
-240 ml de lapte
-100 gr de zahăr
-180 ml de apă
-3 gălbenușuri de ou
-(opțional) 1 shot de rom
-1 bețișor de scorțișoară
Mod de preparare:
Se pune într-o oală apă, un bețișor de scorțișoară și zahăr, apoi se pune pe foc și se aduce la puctul de fierbere. Într-un alt castron se mixează laptele și gălbenușurile. Îndepărtați bețișorul de scorțișoară din oală și opriți focul, apoi lăsați la răcit.
Adăugați treptat combinația de gălbenușuri și lapte peste apă și zahăr și amestecați foarte bine. Adăugați din nou oala pe foc și amestecați bine, pentru aproximativ 5-10 minute, până obțineți un aluat mai gros.
Turnați aluatul de Cocada într-o tavă de cuptor tapetată cu foaie de copt și coaceți la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30-45 de minute. Prăjitura mexicană cu cocos, Cocada, se taie cubulețe și se servește imediat.
Citește și: Rețetă de clafoutis cu căpșuni. Un desert pentru cei mici