Rețetă de negresă cu bezea. Un desert delicios și ușor de realizat
Publicat pe 22.05.2022 la 20:19 Actualizat pe 22.05.2022 la 20:19
Ai musafiri și vrei să-i surprinzi cu ceva dulce sau doar vrei să petreci clipe frumoase alături de oamenii dragi, dar nu mai știi ce să gătești? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru o negresă cu bezea. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare pentru acest desert.
- Cum se pregtește negresa cu bezea
- De ce ingrediente avem nevoie
Dacă îți ese poftă de ceva dulce, dar chiar nu mai știi cu ce îți poți surprinde familia și prietenii, noi venim cu soluția. Îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru o negresă cu bezea. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare pentru acest desert.
Rețetă de negresă cu bezea
Ingrediente
- șase ouă
- 300 g zahăr
- 300 ml lapte
- 150 g unt moale
- 200 g făină
- un plic de praf de copt
- patru linguri de cacao
- două cuburi de ciocolată rasă
Modul de preparare
Pentru început, punem o tavă tapetată cu hârtie de copt la cuprot, la 180-200 de crade Celsius, o ungem cu ulei și o presărăm bine cu pesmet.
Separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un bol punem într-un bol gălbenușurile cu 150 g de zahăr și un pic de sare, iar apoi amestecăm bine, până compoziția devine deschisă la culoare, după care punem peste și untul moale.
Punem peste compoziția de mai sus laptele, cacao, esența de rom, făina și praful de copt, iar apoi mixăm până când nu mai sunt cocoloașe.
Turnăm aluatul în tava din cuptorul preîncălzit și o lăsăm pentru 15 minute. Într-un alt castron punem albușurile cu sarea, iar când capătă culoare punem și restul de 150 de g de zahăr, dar și esența de vaniliie.
Punem totul peste blatul din cuptor, la 150 de grade, o lăsăm pentru 10 minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu căpșuni și bezea. Un desert delicios pentru zilele de weekend