Negresă pufoasă cu nuci. Te vei îndrăgosti instant de acest desert
Publicat pe 13.03.2022 la 16:48 Actualizat pe 13.03.2022 la 16:48
Îți este poftă de ceva dulce și nu mai știi ce delicatese să prepari pentru tine și cei dragi? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru „Negresă pufoasă cu nuci”. Te vei îndrăgosti instant de acest desert!
- Cum se prețătește prăjitura „Negresă pufoasă cu nuci”
- O rețetă simplă
- Iată de ce ingrediente ai nevoie
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, dar nu mai știi ce să gătești, noi îți prezentăm cea mai simplă și ieftină rețetă pentru „Negresă pufoasă cu nuci”. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert minunat!
Ingrediente:
-3 ouă
-1 vârf cuțit de sare
-150 g zahăr pudră
-180 g ciocolată amăruie cu alune
-150 g unt
-100 ml lapte
-1 linguriță esență de rom
-10 g praf de copt
-150 g făină
-20 g amidon
-30 g pudră neagră de cacao
-1 linguriță rasă de scorțișoară
-50 g nuci tocate mărunt
Pentru decor:
-90 g ciocolată amăruie cu alune
-25 g nuci tocate
Mod de preparare:
Se mixează ouăle cu sarea, apoi se pune zahărul pudră și se mixează până când compoziția devine cremoasă și își dublează volumul. După ce și-a mărit volumul, se toarnă laptele și se mixează puțin.
Într-un alt vas se pune făina, amidonul, pudra de cacao neagră, pudra de scorțișoară și praful de copt. Toate ingredientele din vas se amestecă până se omogenizează compoziția. Se topește ciocolata și se toarnă peste ingredientele lichide. Toată compoziția se toarnă apoi peste ingredientele solide.
Ciocolata și nucile se amestecă cu o spatulă și se toarnă într-o tavă. Negresa se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute. Se topește ciocolata amăruie și se toarnă peste negresă, împreună cu nucile și prăjitura este gata de servit.
Citește și: Rețetă prăjitura guguluf cu portocale și coacăze roșii. Un desert delicios și arătos