Rețetă de clafoutis cu căpșuni. Un desert pentru cei mici
Publicat pe 22.05.2022 la 22:03 Actualizat pe 22.05.2022 la 23:14
Cei mici îți cer să le pregătești ceva dulce, iar tu nu ai nicio idee ce să le mai gătești? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de clafoutis cu căpșuni, un desert cu care vei impresiona pe oricine.
- Clafoutis cu căpșuni
- Un desert pentru cei dragi
Rețeta de clafoutis cu căpșuni este un desert delicios, cu care poți impresiona pe oricine. Cei mici se vor „linge” pe degete după ce vor gusta acest preparat. Este ideală pentru momentele unice petrecute în familie. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-4 ouă
-600 gr de căpșuni
-130 gr de făină
-1 plic de zahăr vanilat
-1 vârf de linguriță de sare
-1 fiolă de esență de vanilie
-250 ml de lapte dulce
-100 gr de zahăr
-unt pentru uns tava
-pesmet pentru tapetat tava
Mod de preparare:
Se pun într-un blender zahărul, esența de vanilie, sarea, făina, ouăle și laptele, apoi se amestecă continuu pentru aproximativ un minut, până când compoziția se omogenizează. Dacă nu aveți blender se poate folosi un tel și un castron. Veți obține un aluat asemănător celui de clătite.
Se unge cu unt și se tapetează cu făină cu bol mai înalt, deoarece prăjitura va crește destul de mult în timpul coacerii, după care se va lăsa. Se acoperă fundul bolului cu fructele tăiate în jumătate, apoi se toarnă aluatul peste căpșuni și se presară pe deasupra zahăr vanilat.
Se dă compoziția la cuptor pentru aproximativ 35-45 de minute, la 160 de grade Celsius, până observați că aluatul este copt și a căpătat o nuanță rumen-aurie. Dacă doriți și vă place, puteți pudra cu zahăr înainte de a o servi.
Citește și: Rețetă de negresă cu bezea. Un desert delicios și ușor de realizat