Rețetă de prăjitură cu cremă de trandafiri. Un desert pentru ocazii speciale
Trandafirii nu sunt doar un plus estetic în bucătărie, ci pot fi aroma de care avea nevoie prăjitura ta de casă. Prăjitura cu cremă de trandafiri, făcută după rețeta potrivită, poate fi desertul pe care îl vei pune la fiecare masă festivă din familia ta. Cu siguranță nu vei da greș!
- Prăjitură cu cremă de trandafiri
- Rețeta unui desert delicios
Prăjitura cu cremă de trandafiri este absolut delicioasă, iar aspectul este în concordanță cu aroma. La fel cum dulceața de trandafiri este preferata multora, crema de trandafiri a acestei prăjituri te va cuceri iremediabil. Urmează pas cu pas rețeta de mai jos și vei obține desertul mult dorit!
Rețetă de prăjitură cu cremă de trandafiri
Ingrediente
150 g făină
150 g unt moale, 80% grăsime
150 g ciocolată amăruie
30 g cacao
5 ouă
100 g zahăr pudră
100 g zahăr cristal
2 linguri de petale de trandafiri
un plic de zahăr vanilat
sare
Pentru cremă
150 g unt moale cu minim 80% grăsime
150 g mascarpone la temperatura camerei
150 g zahăr pudră
2 linguri de petale de trandafiri măcinate
2 linguri apă de trandafiri
1 lingură dulceață de trandafiri
Sucul de la 2 lămâi
Mod de preparare
Pentru blat, vei începe cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Se pune într-un vas untul moale, zahărul, zahărul vanilat și sarea, apoi se încorporează treptat gălbenușurile și mixând cu atenție.
După ce ai topit ciocolata, o adaugi în mixul cremos și amesteci din nou. Apoi, se bat bine albușurile, împreună cu zahărul cristal și un vârf de cuțit de sare, până ce spuma devine fermă.
Separat, se cerne făină și cacao, iar o jumătate din această compoziție se pune în castronul cu crema de ciocolată, împreună cu jumătate din cantitatea de spumă din albușuri. Se adaugă apoi și restul de făină, cacao și spumă și se amestecă cu o spatulă, cu mișcări ample.
Pe fundul unei forme înalte se pune hârtie de copt și se tapetează cu puțin unt și făină. Se toarnă conținutul în formă, se nivelează și se dă la cuptor pentru 40-45 de minute.
Cât timp se coace blatul, poate fi preparată crema. Untul și zahărul se mixează până obținem o spumă, apoi se adaugă brânza mascarpone. Mixăm din nou, până când compoziția devine omogenă. Se adaugă apoi sucul de lămâie, apa de trandafiri, dulceața și petalele de trandafiri mărunţite, mixând din nou, până când se obține o culoare roz.
La final, se taie blatul în 3 sau 4 straturi și umple pe rând fiecare strat cu cremă de trandafiri. La exterior se pune restul de cremă și se presară petale de trandafiri.