Rețetă de prăjitură cu cremă de vanilie de post. Cel mai delicios și rapid desert
În Postul Paștelui cu siguranță ai poftă de ceva dulce, așa că dacă vrei să prepari un desert delicios, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu cremă de vanilie. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de prăjitură cu cremă de vanilie de post
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Cu siguranță vrei să te delectezi cu niște preparate delicioase în Postul Paștelui, așa că noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu cremă de vanilie. Iată unul dintre cele mai delicioase deserturi!
Rețetă de prăjitură cu cremă de vanilie de post
Ingrediente:
Pentru blat:
- o cană de făină
- jumătate de cană de zahăr
- 1/4 cană ulei
- jumătate de cană de lapte de soia
- esență de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
- o linguriță praf de copt
- 5 linguri fructe deshidratate (afine și merișoare).
Pentru cremă:
- 50 g făină de orez
- 5 linguri de zahăr
- 400 ml lapte soia
- esență de vanilie
- un vârf de linguriță de curcuma pentru culoar
- fulgi de cocos sau ciocolata (fără lapte)
- ornamente de zahăr.
Mod de preparare:
Pentru blat ai nevoie de un bol pentru a pune laptele, uleiul, esența de vanilie și coaja de lămâie și se amestecă cu un tel sau cu mixerul. Se adaugă zahărul, apoi se pune și făina amestecată cu praful de copt. După ce s-au omogenizat, se adaugă fructele deshidratate.
Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, cam 25 minute. Între timp, se pregătește crema: se amestecă toate ingredientele, cu exceptia esenței de vanilie și se pune pe vasul pe foc mic.
Se amestecă continuu cu un tel, pâna cand compoziția se îngroașă, apoi se ia de pe foc și se lasă câteva minute să se răcorească, timp în care se mai amestecă, apoi se adaugă esența de vanilie și se incorporează.
Peste blatul rece se pune crema ținută puțin la frigider, se nivelează uniform și se presară fulgi de cocos sau ciocolată.