Rețetă de prăjitură cu mere și scorțișoară! Un desert delicios și ușor de pregătit
Dacă nu știi cu ce desert să îi mai surprinzi pe cei dragi, noi îți propunem o rețetă delicioasă și ușor de preparat. În rândurile de mai jos vei afla de ce ingrediente ai nevoie pentru a face o prăjitură cu mere și scorțișoară și care este modul de preparare pe care să îl ai în vedere.
- Cum să faci prăjituă cu mere și scorțișoară
- Ingredientele de care ai nevoie pentru un desert delicios și ușor de pregătit
Prăjitura cu mere și scorțișoară este, fără îndoială, o adevărată delicatesă a sezonului. Dacă îți dorești să te răsfeți cu ceva gustos și reconfortant, atunci trebuie să încerci să gătești acest preparat. Rețeta este una simplă, ușoară, dar care îi va încânta pe toți cei care o vor gusta.
Rețetă de prăjitură cu mere și scorțișoară
Ingrediente:
- 4 mere mari (aproximativ 800g), curățate și tăiate cubulețe
- 200 g de zahăr
- 250 g de făină
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță de sare
- 2 ouă mari
- 120 ml de ulei vegetal
- o linguriță de extract de vanilie
- Zahăr pudră pentru presărat (opțional)
Mod de preparare:
- preîncălzește cuptorul la 180°C.
- unge și tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă de copt cu diametrul de aproximativ 23 cm.
- într-un bol mare, amestecă merele tăiate cubușețe cu 2 linguri de zahăr și scorțișoara.
- lăsă-le să stea timp de 15 minute, astfel încât să elibereze sucul.
- într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt și sarea.
- într-un bol separat, bate ouăle cu restul de zahăr până când vei obține o compoziție deschisă la culoare și spumoasă.
- adaugă uleiul și extractul de vanilie și amestecă bine.
- încorporează amestecul de ouă în amestecul de făină, amestecând ușor până când ai o compoziție omogenă.
- adaugă cubulețele de mere scurse de suc în compoziția de aluat și amestecă pentru a le distribui uniform.
- toarnă amestecul rezultat în forma pregătită și nivelează-l cu o spatulă.
- coace prăjitura în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35-40 de minute sau până când devine aurie și un băț de frământat introdus în mijlocul prăjiturii iese curat.
- scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în formă timp de aproximativ 10 minute, apoi pune-o pe un suport, pentru a se răci complet.
Opțional, presară prăjitura cu zahăr pudră înainte de servire.