Rețetă de prăjitură cu morcovi și nuci. Un desert rapid și delicios de post
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui și cu siguranță vrei să te delectezi cu câteva preparate dulci, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu morcovi și nuci, un desert delicios și ușor de preparat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de prăjitură cu morcovi și nuci
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă vrei să-ți delectezi familia cu un desert delicios, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu morcovi și nuci, care cu siguranță va fi pe placul tuturor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de prăjitură cu morcovi și nuci
Ingrediente:
- 1 cana faina – cana are 250ml
- 1 cana zahar – putem folosi și inlocuitor al zaharului
- 1 plic zahar vanilinat
- 3 morcovi medii rasi (200 g)
- coaja rasa de la 1 portocala
- 1 plic praf de copt
- 1/4 lingurita otet
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 cana nuca macinata fin
- 2 pumni nuca tocata grosolan
- 100 ml ulei
- 200 ml apa minerala
Mod de preparare:
Într-un vas punem făina amestecată cu un praf de copt, praf de sare, zahăr vanilinat și zahăr, apoi adăugăm coaja rasă de portocale, iar într-un vas amestecăm oțetul cu uleiul și apa mineral, apoi le turnam peste ingredientele solide.
Punem morcovul ras și scorțișoara și amestecăm bine. La final, punem nuca măcinată, dar și bucățele mai mari. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem la cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 50 de minute. Poftă bună!