Rețetă ciocolată de casă, de post! Cel mai bun desert din toate timpurile
Publicat pe 01.04.2022 la 10:48 Actualizat pe 01.04.2022 la 10:48
În această perioadă, toate gospodinele se gândesc de două ori înainte de a intra în bucătărie, asta fiindcă preparatele de post sunt considerate cele mai greu de făcut. Ei bine, noi vă spunem că nu este deloc așa, tocmai de asta am pregătit ciocolata de casă, de post. Iată cum se prepară cel mai râvnit desert din toate timpurile!
- Ciocolată de casă, de post, pas cu pas
- Un desert senzațional
Vrei să îți delectezi papilele gustative în acest weekend, însă nu știi ce desert de post să prepari pentru cei dragi în această perioada? Noi îți sărim în ajutor cu rețeta de ciocolată de casă, dar de post!
Rețetă ciocolată de casă, de post! Cel mai bun desert din toate timpurile
Nu, nu stai deloc mult timp în bucătărie, ci din contră, chiar foarte puțin, iar rezultatul final cu siguranță o să-ți încânte papilele gustive, fiind un adevărat curcubeu pe cerul gurii!
Ingrediente:
- 300 g zahăr tos
- Un praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 100 ml apă
- 200 g unt vegan sau margarină
- 300 g lapte praf de cocos
- 100 g cacao de bună calitate
- 150 g nucă de cocos
- 100 g semințe diverse coapte, zmeură deshitratată, petale deshitratate de trandafiri, etc.
Mod de preparare:
Într-un castron potrivit cernem laptele praf de cocos cu cacaoa și le dăm deoparte. Tapetăm cu foaie de copt fundul unei tăvi cu dimensiunea de 20/20 cm, iar apoi, într-o craticioară, punem apa cu zahărul, extractul de vanilie și sarea, lăsăm la foc mic, amestecând din când în când.
Când s-a topit zahărul adăugăm untul și lăsăm în continuare pe foc mic , până se topește, iar apoi turnăm compoziția de lapte praf cu cacaoa peste compoziția de zahăr și amestecăm energic până se încorporează perfect. De aici mai fierbem 5 minute la foc mic amestecând în continuu.
Oprim focul și adăugăm cocosul. Amestecând până se omogenizează perfect. Lăsăm să răcească la temperatra camerie, iar apoi o turnăm în tava tapetată. Imediat punem semințele fructele uscate și o dăm la rece pentru 2 ore. Scoatem de la frigider și tăiem cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă. Punem pe pătrățele de hârtie de copt și o păstrăm la rece. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețeta de ciocolată de casă a Andreei Bănică! Vedeta explică pas cu pas modul de preparare / FOTO