Rețeta de ciocolată de casă a Andreei Bănică! Vedeta explică pas cu pas modul de preparare / FOTO
Publicat pe 20.01.2022 la 19:13 Actualizat pe 20.01.2022 la 19:13
Cu toții știm că Andreea Bănică este o artistă desăvârșită, însă puțini sunt cei care știu abilitățile pe care le are atunci când intră în bucătărie. Recent, frumoasa cântăreață le-a dezvăluit gospodinelor din marea ei comunitate care este desertul ei preferat și anume. Iată cum se prepară ciocolata de casă, conform rețetei postate de blondină!
- Rețetă ciocolată de casă!
- Cum se prepară acest desert!
Ei bine, nu este prima dată când Andreea Bănică își surprinde fanii direct din bucătărie, asta fiindcă de mai bine de trei săptămâni postează diferite rețete de conturile ei de socializare.
Rețeta de ciocolată de casă a Andreei Bănică!
De data aceasta, Andreea Bănică nu s-a sfiit și a postat chiar desertul preferat din copilăria ei! Exact cum v-ați imaginat, este vorba despre ciocolata de casă, un desert care se practică de zeci de ani!
Acum poți să o faci și tu, asta fiindcp vedeta tocmai a postat rețeta. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a-ți delecta papilele gustative!
Ingrediente pentru rețeta de ciocolată de casă a Andreei Bănică:
- 200 grame de cocos
- 500 grame lapte praf
- 150 ml apă
- 100 grame unt cu 85% grăsime
- 1 linguriță de sorțișoară pudră
- 1-2 fiole de esență rom/ vanilie
- cacao cât cuprinde
- nuci și stafide (opțional)
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa și zahărul până se formează un sirop. În funcție de cât de dens este siropul, ciocolată va fi mai moale sau mai uscată. Puteți verifică consistentă siropului cu o picătură pusă între degetul mare și cel arătător și lipiți și dezlipiți degetele. Dacă siropul se întinde este bun și dens.
Se ia vasul de pe foc și se adaugă untul care se va topi repede. Nu trebuie decât să amestecați până se omogenizează. În acest timp, în alt castron se amestecă laptele praf cu cacaoa, iar apoi se toarnă peste ele, treptat, siropul cu unt, cât încă este cald. Amestecați mai întâi bine cu o lingură de lemn sau spatulă, apoi, după ce compoziția de ciocolată de casă se răcorește un pic, se frământă cu mâna.
Se pregătesc nucile sau alunele, în funcție de preferințe, iar ulterior vor fi înglobate în ciocolată de casă. Nucile, alunele sau migdalele se prăjesc ușor în prealabil pentru a li se intensifica aromele, iar când compoziția de ciocolată de casă este gata frământată se scoate pe o tavă unsă bine cu unt, se întinde cu spatulă sau cu palmele, iar apoi se lasă la rece. După maxim 30 de minute poate fi savurată alături de cei dragi! Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Cum se prepară renumitele clătite Tiramisu! Rețeta a ajuns virală în mediul online