Cum se prepară renumitele clătite Tiramisu! Rețeta a ajuns virală în mediul online
Publicat pe 20.01.2022 la 17:32 Actualizat pe 20.01.2022 la 17:32
De câteva zile bune, pe toate rețelele de socializare circulă rețeta de clătite Tiramisu, care este un desert simplu, însă cu un gust divin. Dacă încă nu l-ai încercat, iată cum poți să-l prepari, chiar la tine în casă, într-un timp foarte scurt și cu puține ingrediente!
- Rețeta pentru clătite Tiramisu
- Cum se prepară pas cu pas
Ei bine, dacă vrei să îți surprinzi partenerul de viață, părinții, prietenii, sau pur si simplu să îți delectezi papilele gustative în timp ce te relaxezi la un film, ai venit pe pagina potrivită, căci tocmai vei afla cum se prepară renumitele clătite Tiramisu.
Rețeta pentru clătitele Tiramisu
Nu, nu stai mult timp în bucătărie, maxim o oră, iar după acest timp te bucuri de un desert pe măsură, pentru care nu o să îți pară deloc rău și cu siguranță nu o să fie ultima dată când îl prepari. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente pentru clătitele Tiramisu:
- 3 ouă 300ml lapte
- 200gr făină
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 150ml apă plată sau minerală
- 15gr cacao neagră
- 1 praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
Pentru umplutură:
- 500gr mascarpone
- 200ml smântână pentru frișcă neîndulcită
- 4 linguri zahăr pudră
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță esență dr cafea
- 8 pișcoturi
- 1 linguriță esență de cafea
- 2 lingurițe zahăr nerafinat din trestie de zahăr
- 250ml apă fierbinte
Mod de preparare:
Primul pas îl constituie prepararea aluatului pentru clătite, astfel că se mixează ouăle cu laptele și esența de vanilie. Într-un bol se amestecă făina cu cacao, zahărul vanilat și praful de sare, apoi se adaugă treptat peste compoziția anterioară.
Se amestecă până se omogenizează, iar apoi se adaugă 150ml apă plată sau minerală. Se amestecă încă o dată și se lasă timp de 10 minute înainte de a fi pus în tigaie. După acest timp, se prăjesc și se lasă la răcorit.
Cât timp se fac clătitele se prepară crema de mascarpone, care dă gustul divin și le face totoal diferite de clătitele obișnuite. Așadar, se mixează frisca lichidă, se adaugă mascarponele, zaharul pudră, esența de vanilie și esența de cafea, iar apoi se amestecă pentru omogenizare.
Se prepară ciocolata caldă sau cafeaua pentru hidratarea pișcoturilor. Când clătitele s-au răcit, se ia o spatulă dreaptă și se ung cu crema de mascarpone, iar apoi se trece câte un pișcot prin cafea și se pune peste clătita unsă. Se rulează clătitele, se pun la rece pentrucâteva minute, iar apoi pot fi savurate. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Clătite de post cu mere. O rețetă simplă de încercat neapărat