Rețeta de prăjitură cu vișine a bunicii Gherghina. Desertul răcoros gata în doar câteva minute. E perfect pentru o zi de vară caniculară
Ai poftă de ceva dulce, dar răcoros? Atunci poți încerca să prepari o prăjitură de vișine după rețeta bunicii Gherghina. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și desertul răcorosc, perefect pentru o zi de vară cu multe grade în termometre, va fi gata în doar câteva minute.
- Cum faci cea mai bună prăjitură de vișine
- Desertul perfect pentru zilele de vară
- Rețeta bunicii Gherghina
Lasă-te pradă unei experiențe de desert răcoros și încearcă această rețetă de prăjitură cu vișine, care poate fi făcută de oricine, cu sau fără experiență în bucătărie. Pașii pe care trebuie să îi urmezi nu sunt absolut deloc complicați, iar rezultatul final, desertul, este perfect pentru zilele călduroase de vară.
Rețeta de prăjitură cu vișine a bunicii Gherghina
Recent, bunica Gherghina a făcut o prăjitură cu vișine și a împărtășit rețea cu urmăritorii săi.
Ingrediente:
- 250 de grame zahăr;
- 250 ml ulei;
- 250 ml lapte;
- 500 de grame făină;
- 4 ouă;
- Un plic zahăr vanilat;
- Un plic de amoniac;
- Vișine;
Mod de preparare:
- amestecă într-un bol zahărul, uleiul, laptele, făina, cele patru ouă, un plic de zahăr vanilat și un plic de amoniac pe care îl stingi cu oțet.
- dacă vei obține o compoziție prea moale, mai adaugă încă 250 de grame de făină.
- când compoziția e gata, pune-o într-o tavă, iar pe deasupra adaugă vișinele fără sâmburi.
- lasă prăjitura la cuptor până când se întărește, la 180 de grade.
- după ce o scoți din cuptor, pune zahăr pudră și e numai bună de servit.
Ce beneficii pentru sănătate au vișinele
Vișinele sunt o gustare apetisantă sau un topping de desert. Fructele colorate sunt sărace în calorii și pline de nutrienți. Unele cercetări arată chiar că vișinele sunt mai bune decât afinele și căpșunile când vine vorba de puterea antioxidantă.
Deși majoritatea oamenilor presupun că fructele au o anumită valoare nutritivă, s-ar putea să fie surprinși de cât de multe beneficii oferă vișinele.
Hipertensiunea arterială este ucigașul tăcut care afectează o mulțime de persoane. Disfuncția endotelială, care afectează negativ flexibilitatea pereților vaselor de sânge, este un precursor cunoscut al bolii. Cercetările privind compușii polifenolici din vișine au demonstrat scăderea tensiunii arteriale sistolice în primele trei ore de la consum.