Rețetă de prăjitură de post, de Maria Șandru! Finalista de la Chefi la cuțite ți-o explică pas cu pas!
Au mai rămas doar câteva zile din Postul Crăciunului, însă dacă aveți poftă de ceva dulce trebuie neapărat să preparați cea mai delicioasă prajitură de post. Iată cum poți învăța să faci cea mai delicioasă rețetă în doar câteva minute! Totul a fost dezvăluit de către Maria Șandru, finalista de la Chefi la cuțite!
- Iată rețeța prăjiturii de post a Mariei Șandru de la Chefi la cuțite!
- Modul de preparare a celei mai delicioase prajituri!
Chiar dacă nu a ajuns să câștige marele premiu al competiției de la Antena 1, Maria Șandru a reușit să câștige o comunitate mare de fani în mediul online, acolo unde împărtășește cu ei toate rețelele cele mai gustoase pe care aceasta a învățat să le facă de-a lungul timpului!
Rețeta de prăjitură de post, de Maria Șandru!
Pentru că au mai rămas doar câteva zile din Postul Crăciunului, iată că Maria Șandru te învață să faci cea mai bună rețetă de prăjitură de post, pe care chiar ea a făcut-o în urmă cu puțin timp și a reușit să-și impresioneze fanii!
Deoarece mulți s-au întrebat care sunt pașii de preparare a acesteia, iată că finalista de la Chefi la cuțite nu a mai stat pe gânduri și imediat le-a prezentat fanilor rețeta, căci nu doar că arată foarte bine, ci e și foarte delicioasă, după cum spune cam ea!
Ingrediente și mod de preparare pentru prăjitura de post!
Înainte de a trece la treabă, trebuie să ai neapărat toate ingredientele în casă. Nu sunt foarte multe, însă nu trebuie să-ți lipsească niciunul pentru a avea același rezultat. Vei avea nevoie pentru aluat de 150 de ml de apă, 130 de ml de ulei de floarea soarelui, 10 grame de drojdie, 60 de grame de miere, un praf de sare și făină cât cuprinde.
Se va dizolva drojdia în apă, apoi se va adăuga toate ingredientele amestecând bine! Se va pune făina încet, încet până când se va face o compoziție ca cea a aluatului de pâine, nici prea tare nici prea moale, după care se va lăsa la dospit 20 de minute!
În tot acest timp, se vor curăța merele și se vor da pe răzătoare, aproximativ 2 kilograme și se vor pune la călit cu două linguri de zahar brun și scorțișoară, după gust! Aluatul lăsat la dospit va fi împărțit în după părți egale și se va întinde!
Se va pune hartie de copt într-o tavă, iar apoi va fi turnată prima foaie. Se bagă la cuptor la 180 de grade pentru 6 minute!
După acest timp, se va scoate tava și se va pune peste prima foaie merele uniform, apoi se va întinde și cea de-a doua foaie. Se înțeapă cu furculița și se bagă la cuptor la aceeași temperatură pentru 20-25 de minute, până când printre culoare.
În ce constă glazura!
După ce e gata, pe deasupra se va putea pune ciocolată amară! Se poate pune 300g de ciocolată cu 70% cacao amestecată cu 150 de grame de frișcă vegetală. Se topește pe aburi!
O altă alternativă e glauza cu 6 linguri de cacao amară, 4 linguri de miere, 100 de grame de margarină vegetală sau ulei și 150 de ml de apă!