Rețetă de prăjitură grecească. Ingredientele de care ai nevoie pentru cel mai bun desert cu portocale
Iubești portocalele și le-am mânca în orice moment, sub orice formă? Ei bine, noi îți prezentăm în acest articol o rețetă de prăjitură grecească. Poți folosi portocale în acest desert care, mai mult ca sigur, îți va încânta papilele gustative.
- Rețetă de prăjitură grecească
- Ingredientele de care ai nevoie pentru cel mai bun desert cu portocale
Află din rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara această rețetă simplă și delicioasă. Vei obține un desert aromat cu o textură aerată.
Rețetă de prăjitură grecească
Ingrediente:
Pentru baza prăjiturii:
450 gr foi de plăcintă
6 ouă
100 gr zahăr
350 gr iaurt grecesc
5 gr praf de copt
un praf de sare
200 ml ulei de floarea soarelui
coaja rasă de la o portocală
miezul de la 2 portocale mari.
Pentru sirop:
500 ml suc proaspăt de portocale
coaja rasă de la o portocală
300 ml apă
150 gr zahăr.
Mod de preparare:
- decongelează foile de plăcintă.
- așează hârtie de copt într-o tavă mare și desfă foile în tavă, cât mai răsfirate.
- lasă-le să se usuce pentru câteva ore bune.
- când s-au uscat, fărâmițează-le ușor și le transferă-le în altă tavă unsă cu unt.
Cum prepari compoziția pentru prăjitură
- pune ouăle cu zahărul și un praf de sare într-un bol și amestecă-le cu un mixer sau cu telul, până când devin spumoase.
- adaugă coaja de portocală răzuită fin, uleiul și iaurtul amestecat cu praful de copt.
- amestecă până vei obține un amestec omogen și adaugă-l peste foila de plăcintă din tavă.
- lasă foile de plăcintă la hidratat în această compoziție timp de 10-15 minute. Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- curăță două portocale în felii și taie-le în bucăți mai mici.
- adaugă bucățile de portocale peste compoziția din tavă și apasă-le cu dosul unei linguri, pentru a pătrunde în interior.
- pune tava în cuptor și coace prăjitura grecească cu portocale pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius sau până este bine rumenită la suprafață.
Cum să prepari siropul pentru prăjitura Portokalopita
- stoarce sucul de la 2 portocale mari amestecă-l într-o crăticioară cu apa, zahărul și coaja de la o portocală, răzuită foarte fin.
- așază crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe siropul până când se topește zahărul și apoi lasă-l la răcit.
- când prăjitura grecească cu portocale este bine răcită, porționeaz-o în tavă și toarnă siropul rece peste ea.
- pune-o la frigider până când tot siropul din tavă este bine absorbit de prăjitură, scrie dcnews.ro.