Rețetă de chec cu clementine. Un desert delicios pentru weekend
Publicat pe 12.01.2024 la 09:40 Actualizat pe 12.01.2024 la 09:40
Weekend-ul se apropie cu pași repezi, iar dacă vreți să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert delicios, atunci pregătiți checul cu clementine. Este un preparat gustos, care va reuși să vă încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de chec cu clementine
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de chec cu clementine este simplă și nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Acest preparat va reuși să vă încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a vă bucura de un desert delicios!
Rețetă de chec cu clementine
Ingrediente:
-3 clementine
-3 ouă
-200 g de zahăr
-200 g de făină
-100 g de unt topit
-1 linguriță de praf de copt
-1 vârf de cuțit de sare
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius și ungeți forma de chec cu unt sau acoperiți-o cu hârtie de copt.
Spălați bine clementinele și tăiați-le în bucăți mici, îndepărtând semințele. Puneți bucățile de clementine într-un blender și mixați-le până obțineți o pastă fină. Într-un castron mare, bateți ouăle cu zahărul până când obțineți o compoziție spumoasă.
Adăugați pasta de clementine, untul topit și amestecați bine. Încorporați făina, praful de copt și sarea, amestecând ușor până la omogenizare. Turnați compoziția în forma pregătită pentru chec.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când checul trece testul scobitorii Lăsați checul să se răcească în formă pentru aproximativ 10 minute, apoi transferați-l pe un grătar pentru a se răci complet.
Opțional, puteți presăra zahăr pudră sau servi checul cu o glazură simplă de clementine. Checul cu clementine este gata de servit! Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ciocolata de casă cu alune. Desertul ideal pentru zilele speciale