Rețetă de prăjiturele cu fulgi de porumb. Un desert rapid, fără coacere
De cele mai multe ori, după ce terminăm de mâncat, parcă ne-am dori să gustăm și ceva dulce. Ce-i drept, nu e neapărat un obicei sănătos, mai ales pentru cei care încearcă să se mențină în formă, și au grijă să își țină sub control kilogramele. Cu toate astea, o gustare mică.. poate să facă atât de mult ”rău”? Vă prezentăm o rețetă de prăjiturele cu fulgi de porumb. Un desert rapid, delicios, fără coacere.
- Rețetă de prăjiturele cu fulgi de porumb
- Un desert rapid, fără coacere
În cel mult 15 minute, aceste prăjiturele despre care vă vorbeam mai sus, sunt gata. Și unde mai pui că sunt și delicioase, nu necesită coacere, iar ingredientele sunt la îndemâna tuturor.
Rețetă de prăjiturele cu fulgi de porumb
Ingrediente:
- 150 de grame de fulgi de porumb;
- 100 de grame de zahăr;
- 4 linguri de miere de albine / sirop de agave, sau orice alt îndulcitor preferați;
- 120 de grame de unt;
- 100 de grame de ciocolată cu lapte;
- 1 linguriță de extract de vanilie;
Mod de preparare:
Puneți fulgii de porumb într-un castron adânc cu zahărul, mierea, untul și extractul de vanilie.
Puneți apoi pe foc compoziția și o lăsați să fiarbă până când se topește complet zahărul și se obtine un sirop gros.
Se adaugă apoi ciocolata rupta în bucăți și se amestecă până când se dizolvă complet. Se toarnă apoi compoziția fierbinte peste fulgii de porumb și se amestecă bine de tot, așa încât toți fulgii să se îmbibe cu caramelul.
După ce s-a răcit puțin, cu mainile ușor unse cu ulei sau cu unt, modelați prăjiturelele, în forma pe care o preferați.
Dacă aveți la dispoziție coșulețe de hârtie, le puteți așeza în acestea, dacă nu, le puteți pune pe o hârtie de copt, până se răcesc complet și nu vor mai fi deloc lipicioase.
După ce se vor răci, sunt numai bune de mâncat.
Poftă bună!