Rețetă de roșii cherry în saramură. Sunt delicioase pentru perioada de iarnă
Gospodinele s-au pregătit intens pentru iarnă, astfel că au făcut numeroase rețete delicioase. Roșiile cherry în saramură cu oțet se pot prepara în doar câteva minute și se vorbesc atât c a aperitiv, cât și ca garnitură.
- Rețetă de roșii cherry în saramură
- Sunt delicioase pentru perioada de iarnă
Se apropie iarna, iar tot mai multe gospodine au pregătit murături pe care să le consume în timpul iernii. Nici roșiile nu sunt de evitat, iar rețeta de mai jos este perfectă, mai ales că se prepară extre, de simplu. Ele pot fi consumate în mai multe forme, atât ca aperitiv sau ca garnitură.
Roșiile cherry în saramură cu usturoi sunt delicioase și sunt recomandate având și numeroase beneficii pentru organism. Aroma usturoiului și a saramurii se îmbină frumos cu dulceața roșiilor, oferind un gust minunat. Totodată, usturoiul ajută la detoxifiere, iar combinația este perfectă pentru întreaga familie.
ingrediente
- 250 g roșii cherry
- 3 căței de usturoi, tăiați felii subțiri
- 1 lingură de sare
- 1/2 lingură de zahăr
- 1/2 lingură de oțet de vin sau oțet de mere
- 1 cană (aproximativ 240 ml) de apă
- 1/2 linguriță de semințe de coriandru (opțional)
- Frunze proaspete de busuioc sau cimbru (pentru a decora și aromatiza)
Mod de preparare
Spălați bine roșiile cherry și tăiați-le în jumătăți sau în sferturi, în funcție de dimensiunea lor. Puneți-le într-un borcan de sticlă curat cu capac. Într-o cratiță, amestecați apa, sarea, zahărul și oțetul. Adăugați feliile de usturoi și semințele de coriandru (dacă le folosiți).
Puneți amestecul la fiert și lăsați-l să fiarbă timp de 5-7 minute, până când sarea și zahărul se dizolvă complet. Turnați amestecul fierbinte peste roșiile cherry din borcan. Acoperiți borcanul cu capacul și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.
După ce s-a răcit, puneți borcanul în frigider și lăsați roșiile să se marineze timp de cel puțin câteva ore sau peste noapte pentru a dezvolta aromele. Atunci când sunteți gata să serviti, puteți decora cu frunze proaspete de busuioc sau cimbru.