De ce e bine să păstrezi saramura din borcanul cu castraveți. Cum poți să o folosești în bucătărie
Publicat pe 31.05.2023 la 18:04 Actualizat pe 31.05.2023 la 18:04
Probabil că nici nu te gândeai că ai putea să folosești în bucătărie saramura in borcanul cu castraveți. Îți prezentăm cum trebuie să procedezi, pas cu pas. Puține gospodine știu aceste trucuri.
- Ce poți să faci cu saramura din borcanul cu castraveți
- Metode prin care poți să o folosești în bucătărie
Nu este pentru nimeni un secret faptul că multe gospodine folosesc trucuri atunci când vine vorba de gătit, grădinărit sau chiar curățenie. Iată de ce nu e bine să arunci saramura rămasă din borcanul cu castraveți murați. Ce poți să faci cu ea.
Ce poți să faci cu saramura din borcanul cu castraveți
Saramura obținută din borcanul cu castraveți poate fi utilizată într-o varietate de moduri în bucătărie. În afară de a fi o alegere populară pentru consumul direct al legumelor, aceasta poate fi adăugată și la diferite rețete pentru a aduce un plus de savoare și prospețime.
Una dintre cele mai comune utilizări ale saramurii de castraveți este în marinarea cărnii. Aceasta este o opțiune excelentă pentru a adăuga un gust savuros și pentru a înmuia fibrele.
Poți crea o marinată delicioasă amestecând câteva linguri de ulei de floarea soarelui, câțiva căței de usturoi mărunțiți și semințe de muștar în saramura de castraveți.
Lasă carnea să se marineze în această combinație timp de 6-8 ore și apoi gătește-o în cuptor sau pe grătar pentru a obține un rezultat suculent și aromat.
Cu atât mai mult, saramura de castraveți poate fi utilizată ca înlocuitor pentru oțet în diverse preparate culinare. De exemplu, în cazul ciorbelor sau supelor, poți adăuga o lingură sau două de saramură de castraveți pentru a aduce o notă acră preparatului.
Alte metode
Înlocuiește jumătate din cantitatea de apă sau lapte din rețeta ta obișnuită de pâine cu saramură de castraveți. Poți alege să folosești saramura direct din borcan sau poți pregăti o una proaspătă, amestecând apă cu sare și o lingură de oțet de castraveți.
Probabil că nici nu te gândeai până acum, însă saramura de castraveți poate fi utilizată și pentru încălzirea pastelor sau cartofilor rămași în frigider. Pentru a transforma aceste resturi într-un fel de mâncare savuros și proaspăt, adaugă o lingură de saramură de castraveți în farfuria cu paste sau cartofi și amestecă bine. Ulterior, încălzește-i în cuptorul cu microunde sau pe aragaz.