Ce se întâmplă dacă tai capătul florii de la castraveți înainte să îi pui la murat. Trucul îți va salva murăturile
Publicat pe 06.10.2022 la 08:21 Actualizat pe 06.10.2022 la 08:21
Încă din vară gospodinele își pregătesc cămara cu fel de fel de rezerve de alimente care pe timpul sezonului rece sunt mai greu de găsit, unele dintre acestea mult mai costisitoare. Castraveții, însă, se numără printre cele mai populare produse puse la conservare, mai ales sub formă de murături. Însă, există un truc la care multe dintre gospodine apelează. Este vorba despre tăiatul florilor de la castraveți, înainte că acestestia să fie murați. Care este motivul.
- Ce se întâmplă dacă tai capătul florii de la castraveți înainte să îi pui la murat
- Trucul îți va salva murăturile
Murăturile reprezintă alimentul preferat al românilor. Fie că sunt servite sub garnitură, ori folosite în prepararea altor mâncăruri, acestea se află în topul preferințelor.
Taie capătul florii de la castraveți înainte să îi pui la murat
Castraveții murați sunt pe primul loc, atunci când vine vorba de lista cu produsele pentru murat. Cu atât mai mult, dacă sunt preparați în mod corespunzător, se vor păstra bine un timp îndelungat.
Dacă vrei să ai castraveți murați crocanți trebuie să ții cont de un anumit sfat. Acest lucru se poate obține doar dacă tai capătul florii înainte să îi pui la conservat. Trebuie să faci acest lucru deoarece capătul florii unui unui castravete găzduiește o enzimă ce poate face ca murăturile să devină moi.
De ce trebuie să pui suficientă sare în murături
Atunci când pregătești legume pentru iarnă, trebuie să te asiguri că le păstrezi în condiții bune. În acest sens trebuie să folosești o cantitate potrivită de sare atunci când pregătești saramura.
Saramura din borcanele de castraveți reprezintă o modalitate excelentă de a ajută bacteriile lactice să se dezvolte corespunzător. Aceasta micșorează timpul de fermentare și are un impact pozitiv asupra legumelor murate. În acest fel, castraveții murați vor avea gust mai bun, dar și o culoare mai nuanțată.
Rețetă de castraveți în saramură
-1 kg castraveți;
-1 l apă;
-2 linguri de sare grunjoasă;
-boabe de muștar;
-mărar uscat.
Mod de preparare
Primul pas este cel de a spăla castraveții pentru a fi puși la murat. Apoi, va trebui să speli și să dezinfectezi borcane în funcție de cantitatea ingredientelor. Trebuie să introduci, pe fundul borcanelor, câteva boabe de muștar, care vor oferi un plus de aromă castraveților. Castraveții se pun în borcanele pregătite pentru murături.
În straturi, se adaugă, mărar uscat, dar nu în cantități exagerate. Într-un vas, trebuie să amesteci apa cu sarea. Se adaugă apoi saramura în borcane, cât să acopere legumele, apoi borcanele se păstrează la rece.