Rețetă de roșii conservate cu busuioc și usturoi. Un preparat delicios, perfect pentru iarnă
Una dintre cele mai iubite rețete de sezon sunt roșiile conservate cu busuioc și usturoi. nici un alt fel de conservă nu poate păstra mai bine aromele de vară închise într-un borcan. Multe gospodine sunt de părere că roșiile își păstrează perfect și culoarea și gustul, de parcă ar fi proaspăt culese, dacă sunt conservate în acest fel.
- Rețetă de roșii conservate cu busuioc și usturoi
- Un preparat delicios, perfect pentru iarnă
În această perioadă, gospodinele profită cât pot de producția de roșii din grădină, așa că își fac provizii pentru iarnă. Dacă nu au pus până acum la conservat roșii cu busuioc și usturoi, pot încerca această rețeră anul acesta.
Ingrediente necesare pentru 5 borcane de 800 g:
- 3 kg de roșii bine coapte;
- busuioc;
- usturoi;
- sare fără iod.
Mod de preparare:
Se spală borcanele și capacele care urmează să fie folosite și se sterilizează în cuptor, timp de 15 minute, la temperatura de 150 de grade.
Roșiile trebuie spălate și curățate de părțile necomestibile, iar apoi se taie cuburi sau felii.
Se așează bucățile de roșii în borcane și se apasă cu o lingură pentru a le presa, astfel încât să nu rămână goluri.
Pune câte o linguriță de sare fără iod deasupra fiecărui borcan, 1-2 căței de usturoi și o crenguță de busuioc.
Înfiletează bine capacele, astfel încât să nu curgă. Borcanele se așează într-o oală mare, pe fundul căreia se pune un ziar sau un prosop, pentru ca acestea să nu aibă contact direct cu metalul oalei.
Oala se umple cu apă până la gâtul borcanelor și se pune la fiert la foc potrivit. Borcanele cu roșii se sterilizează timp de 60 de minute, de când dă apa în primul clocot.
Lasă borcanele în apă până a doua zi pentru răcire, după care se pot șterge, eticheta și depozita într-un spațiu răcoros.