Rețetă de ruladă cu brânză dulce și ciocolată. Un desert ideal pentru masa de Paște
Paștele este foarte aproape și acum este momentul să decideți ce prăjituri o să aveți pe masă. Pentru a vă surprinde invitații, vă recomandăm o rețetă de ruladă cu brânză dulce și ciocolată, cu adevărat delicioasă.
- Ruladă cu brânză dulce și ciocolată
- O rețetă simplă pentru sărbători
Rulada cu brânză dulce și ciocolată este un desert foarte potrivit pentru masa de Paște. Fiind foarte ușor de făcut, această ruladă îi va încânta pe cei mici și nu numai. Vă lăsăm rețeta pe care trebuie s-o urmați pas cu pas pentru a obține cea mai bună prăjitură!
Rețetă de ruladă cu brânză dulce și ciocolată
Ingrediente pentru ruladă cu brânză dulce și ciocolată
Pentru blat:
- 4 ouă
- 3 linguri cu zahăr
- 3 linguri cu făină
- 2 linguri cu cacao
- un vârf de cuțit praf de copt
- un praf de sare
Umplutura de brânză
- 500 g brânză de vaci proaspătă
- două ouă
- 4 linguri cu zahăr
- o lingură cu vanilie bourbon
- o lingură smântână
- stafide și coajă rasă de citrice
Glazură
- 150 g ciocolată neagră
- 50 g ciocolată albă
- unt
- smântână integrală
Mod de preparare
Se pregătește umplutura de brânză într-un vas mare, amestecând toate ingredientele o dată. Se mixează compoziția până veți obține o cremă densă de brânză.
În alte două vase încăpătoare se separă ouăle. Gălbenușurile se bat cu zahărul până când acesta se dizolvă. Se adaugă făina, praful de copt și cacaua, apoi se mixează până la omogenizare.
Peste albușuri se presară un praf de sare și se mixează până când se obține o spumă tare. Răsturnați spuma peste compoziția cu cacao și înglobați albușul cu telul sau cu o spatulă de silicon.
Cuptorul se va încinge la 200 de grade. se pune hârtie de copt în tava acestuia și se întinde uniform umplutura de brânză, presărați stafidele și coaja rasă de citrice. Peste brânză se întinde compoziția pentru blat. Se lasă tava în cuptor timp de 15-20 de minute.
Blatul copt se întoarce pe un prosop curat și apoi se rulează. Se strâng capetele prosopului și se lasă rulada la răcit.
Pentru glazură se topește fiecare tip de ciocolată pe bain marie, apoi se adaugă unt și smântână integrală ( cam o lingură rasă de smântână integrală și o linguriță cu vârf de unt la 100 de grame de ciocolată ). Cu acest amestec se glazurează rulada și se dă apoi la rece. După ce s-a răcit este perfectă pentru servire!