Rețetă de ruladă cu caramel și mere. Un desert gustos și rapid
Publicat pe 07.03.2022 la 19:59 Actualizat pe 07.03.2022 la 19:59
Pentru un început de săptămână rețeta de ruladă cu caramel și mere este un desert pe cinste care merită încercat alături de familie și cei dragi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de ruladă cu caramel și mere
- Un desert gustos și rapid
Rețetă de ruladă cu caramel și mere este foarte simplă și o vei face foarte rapid. Este cel mai bun moment pentru a o prepara și cu siguranță nu vei regreta. Familia și cei dragi vor fi bucuroși să aibă acest preparat pe masă.
Ingrediente
3 ouă
2/3 ceașcă zahăr
1/4 ceșcă suc de mere
2 linguri melasă
3/4 ceașcă făina
1 linguriță praf de copt
2 lingurițe scorțișoară
1/2 linguriță cuișoare
1/2 linguriță nucșoară
1 praf sare
Pentru umplutură
2 linguri unt
3 mere mari
1/3 ceașcă zahăr
1/2 lingurită scortișoară
1/4 linguriță nucșoară
1 linguriță amidon
1/4 ceașcă apă
Mod de preparare
Încinge cuptorul la 175 grade şi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Bate ouăle la viteză mare, adaugă zahărul, sucul de mere şi melasa, apoi făina, praful de copt, scorţişoara, nucşoara, cuişoarele şi sarea.
Toarnă aluatul în tavă şi dă la copt 10 minute, apoi scoate imediat pe un prosop şi pudrează cu zahăr pudră. Rulează cu tot cu prosop aluatul şi lasă la răcit.
Cât timp este aluatul la cuptor, prepară umplutura de mere: topeşte untul, alături de mere, zahăr, scorţişoară şi nucşoară. După 2 minute, adaugă amidonul cu puţină apă şi continuă fierberea încă 5 minute.
Desfă cu grijă aluatul rulat, toarnă merele fripte peste întreaga suprafaţă şi rulează cu totul. Presează cu un vas mai greu, dacă se desface.
Toarnă un sos de caramel din comerţ, sau prepară unul după reţetele noastre, toarnă deasupra şi presară nuci. Serveşte rulada rece. După ce ați terminat de gătit rulada, este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă prăjitura guguluf cu portocale și coacăze roșii. Un desert delicios și arătos