Rețetă de prăjitură ,,Mătase franțuzească". Un desert perfect pentru un început de weekend
Publicat pe 05.03.2022 la 13:03 Actualizat pe 05.03.2022 la 13:04
Pentru un început de weekend minunat poți prepara cel mai bun desert în câțiva pași simpli și rapizi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prăjitura ,,Mătase franțuzească". Gustarea cu care nu vei da greș niciodată!
- Rețetă de prăjitură ,,Mătase franțuzească"
- Un desert perfect pentru un început de weekend
Prăjitura ,,Mătase franțuzească" este un desert perfect pentru prima zi de weekend. Te poți bucura de el împreună cu oamenii dragi, iar odată ce l-ai preparat, vei rămâne surprins plăcut de cât de delicios este. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
Ingrediente
250 ml frișcă lichidă
Pentru topping
4 ouă mari
1 praf sare
1/2 linguriță cafea instant
1 1/2 ceașcă zahăr fin
1 ceașcă unt nesărat
170 g ciocolată amaruie
Pentru crema mătase franțuzească
3 linguri unt moale
20 bucăți biscuiti pisați
Pentru crustă
1 linguriță esență de vanilie
100 g ciocolată razuită, fulgi de ciocolata, etc
Mod de preparare
Pentru crustă, încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu unt. Pisează biscuiţii şi topeşte untul într-un castron, apoi amestecă cele două ingrediente cu mixerul. Presează aluatul de biscuiţi în tava pentru tartă şi asigură-te că ai presat aluat şi pe marginile ondulate ale tăvii. Dă la cuptor 10 minute şi lasă la răcit blatul de prăjitură.
Pentru cremă, topeşte ciocolata pe foc mic sau la microunde, apoi dă deoparte şi lasă să se răcească puţin.
Mixează untul cu zahărul fin până devine pufos, adaugă vanilia, cafeaua, sarea, ciocolata răcită. Adaugă un ou şi bate 5 minute la viteză mare. Curăţă marginile vasului şi adaugă al doilea ou, bate din nou cu mixerul 5 minute la viteză mare.
După fiecare 5 minute, opreşte mixerul şi adaugă oul următor după ce ai curăţat cu o spatulă marginile vasului. Continuă să amesteci până ce crema are textura şi gustul dorit. Toarnă crema de ciocolată peste crusta răcită, acoperă cu folie de plastic şi lasă la frigider minim 4 ore. De preferat peste noapte.
Pentru topping, bate frişca lichidă cu mixerul, adaugă deasupra cremei frişcă bătută bine şi ornează cu ciocolată răzuită sau decoraţiuni la alegere. După ce ați urmat acești pași desertul este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tiramisu ,,10 minute". Un desert pe gustul tuturor