Rețetă de indiene cu frișcă. Desert gustos și ușor de preparat
De Razvan Paltin.
Publicat pe 03.03.2022 la 21:37
Actualizat pe 03.03.2022 la 21:37
Indienele cu frișcă sunt unele dintre deserturile preferate ale românilor. Micile prăjiturele sunt foarte simplu de făcut, dar extrem de gustoase. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară.
- Cum se prepară indienele cu frișcă
- Rețetă simplă și rapidă
Se apropie weekendul, iar dacă vrei să îți surprinzi familia cu ceva dulce, atunci indienele cu frișcă sunt cele mai potrivite cu această ocazie.
Îți prezentăm pas cu pas ingredientele de care ai nevoie pentru desertul gustos, dar și cum se poate prepera chiar la tine în bucătărie.
Ai nevoie de:
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
- esență de vanilie
- 250 de ml smântână pentru frișcă
- esență de portocale
- 200 de ml de apă
- 100 grame de ciocolată
- 50 de ml de smântănă pentru frișcă
- 25 g de unt
Mod de preparare rețetă de indiene cu frișcă
Se mixează înainte de toate albușurile și atunci când acestea devin spumă se adaugă zahărul treptat până când devine o compoziție fermă și lucioasă. Se adaugă gălbenușurile și esența de vanilie și se amestecă până când gălbenușurile sunt incorporate.
Se adugă ulterior treptat făină și se omogenizează. Blatul rezultatul se pune într-un poș și se formează cerculețe într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsându-se distanța între ele. Se vor lăsa la cuptor 20 de minute.
Se scot cojile de la cuptor, iar acum preparăm un sirop din apă și zahăr. După ce siropul s-a răcit, se pun cojile în sirop, iar ulterior se așeză pe un platou. Se mixează smântana dulce cu esența de portocale, iar frișca de pune de asemenea într-un poș și se șprițează pe jumătate din coji. Cealaltă jumătate se așează deasupra acestora și se presează cu atenție.
Se ornează în funcție de preferințe
La final, se pune ciocolata și smântana dulce împreună cu untul într-un vas la bain marine. Se lasă până când ciocolata se topește. Se toarnă cu o lingură pe fiecare prăjiturică în parte, iar la final se decorează cu puțină frișă pusă pe glazura de ciocolată, dacă doriți.
Citește și: Prăjitura Porumbița cu cremă de brânză. Cel mai simplu și gustos desert